Geliştiricilere kendi nesnelerin interneti hizmetlerini tasarlama olanağı tanıyan IoT-Ignite, Tunç Kahveci, Mehmet Aksayan ve Hülya Karaerkek Kahveci tarafından kurulan ARDIC Technology firmasının bir projesi. Yaklaşık 2 yılda geliştirilen IoT-Ignite, geçtiğimiz Mart ayından bu yana ayrı bir iş birimi olarak çalışmaya devam ediyor.
Kullanıcılarına kendi nesnelerin interneti hizmetlerini tasarlamasının yanı sıra geliştirme ve dağıtma imkanı da tanıyan IoT-Ignite, temelde hızlı bir şekilde nesnelerin interneti çözümlerinin geliştirilmesini sağlayan uçtan uca bir platformu.
Platform arayıcılığıyla geliştirilen nesnelerin interneti servislerini ekosistem uygulamalarını oldukça kolay bir şekilde müşterilerine servis eden IoT-Ignite, esnek kurulum imkanı tanıyor. 5 bini aşkın son kullanıcıya ulaşmayı da başaran IoT-Ignite, pek çok platformla entegre bir şekilde de çalışabiliyor.
Android ve Android Things ile entegre çalışıyor
IoT-Ignite, geliştirici dostu yapısı ile başta Android ve Android Things olmak üzere tüm geliştiricilere uçtan uca nesnelerin interneti servislerini hızlı şekilde yaratma fırsatı sunuyor. Ürünün gelir modeli ise aylık veya yıllık lisans ücretlerinden oluşuyor.
IoT-Ignite, donanım maliyetinde tasarruf, veri trafiğinde tasarruf (buluta yalnızca gerekli verilerin gönderilmesi), buluta bağımlı olmadan uçta veri işleme ve karar yeteneği ile rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor. Fast Food zincirleri için bulut tabanlı otomasyon desteği de sunabilen IoT-Ignite, yakın zamanda Android tabanlı akıllı sera çözümleri sunmayı hedefliyor.
IoT-Ignite'ın yanı sıra PilarOS, ModiHub, Kuukla, Quickbox ve QSR Solution gibi farklı çözümler de sunan ARDIC Technology'nin 2016 yılında ACT Vencure Capital yatırım aldığını da ekleyelim. Eğitim, sağlık, perakende ve kamu gibi alanlardaki çözüm ve hizmetlerini yaygınlaştırmak amacı ile çalışan IoT-Ignite, 2018 yılında yurt dışı operasyonlarını başlatmayı hedefliyor.