Facebook Marketplace bölümünü emlak alanına doğru genişletiyor

Facebook Marketplace bölümünü emlak alanına doğru genişletiyor

Geçtiğimiz yıl alım-satım için ilan yayınlanan grup sayfalarının ziyaretçi sayısı aylık 450 milyonu geçtiğinde Facebook, bu yaygın pratikten yola çıkarak platformunda Marketplace adlı özelliğini açtığını duyurmuştu. Böylece Craiglist, Letgo hatta Zebramo gibi popüler küresel ve yerel mobil seri ilan girişimlerine rakip olan Facebook, dün Marketplace'de emlak bölümünü geliştirdiğini duyurdu.

Craigslist ile ciddi bir rekabete girmeyi amaçlayan şirket, emlak bölümünde yüz binlerce kiralık ev ilanına yer verecek. Şimdiye kadar kullanıcıların kendi ilanlarını oluşturabildiği bu segment için Facebook, Apartment List ve Zumper ile işbirliğine gittiğini açıkladı. Bu partnerler ise emlak sektörünü genişletmek için acentalar ve gayrimenkul yöneticileriyle çalışacak.

Kullanıcılar ayrıca aradıkları evi istedikleri kritere göre filtrelendirebilecek. Bu kriterler arasında konum, fiyat, metrekare, kiralama tipi, yatak odası ve banyo sayısı ve daha fazlası yer alıyor. Buraya ilan yüklemek isteyenler ise artık evlerin 360 derece fotoğraflarını yükleme imkanına sahip.

Bir süredir kendini uygulama geliştirerek bir portala dönüştürmeye çalışan Facebook’un önemli odak noktalarından biri de Marketplace.  Türkiye’de şimdiye kadar hayata geçirdiği uygulamalar, Keşfet Akışı, Mağazalar, Bağış Kampanyaları, Güvenlik Durumu Kontrolü, Spor, QR Kodu, Yakındaki Yerler, Şehirler, Wi-Fi Bul, Yakındaki Arkadaşlar ve Kişiler Keşfet. Bunların dışında yurt dışında “Yemek Sipariş” ve “Town Hall” uygulamaları da mevcut.

Geçtiğimiz aylarda sinema bileti almanızı sağlayan "Movies" özelliğini de test eden Facebook, bir çok farklı alanda ve farklı hedef kitlelerin kullanımına sunulan uygulamalarla sizi daha fazla içeride tutmak istiyor. Bu da daha fazla veri ve daha fazla reklam gösterimi anlamına geliyor.

Marketplace'de son olarak ikinci el araba satışına yönelen Facebook, hem kullanıcıların hem de Edmunds, Cars.com, Auction123, CDK Global ve SocialDealer gibi acentaların Marketplace'de ilan açmasına olanak sağlıyordu.

Ocak 2017 itibari ile Marketplace arama sekmesi hacminin üç kat arttığını ifade eden Facebook, araçların yanı sıra kiralık evlerin de uygulamaya dahil olmasıyla daha fazla kullanıcı çekeceklerini düşünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.