1 milyar kişiye ulaşan Facebook güvenlik kontrolünü kullanıcılar da aktive edebilecek

1 milyar kişiye ulaşan Facebook güvenlik kontrolünü kullanıcılar da aktive edebilecek

Yaklaşık bir hafta önce gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki İtalya depremi, Facebook güvenlik durumu kontrolü aracının bu yıl kullanıma sunulduğu 25'inci vakaydı. Aracın işlevinden şüphe edenler için Facebook, aracın yalnızca 2016'da bir milyar kişiye ulaştığını söylüyor. Bu, güvenlik durumu kontrolünün yeterince olgunlaştığı ve kontrolünün kullanıcıya bırakılabileceği anlamına geliyor, Facebook'a göre.

Bugüne kadar yalnızca Facebook çalışanları tarafından devreye alınan aracın kontrolü, artık tüm kullanıcılara açıldı. Facebook tarafından yapılan açıklamada "İnisiyatifi topluluğa veren bu yeni güncelleme sayesinde artık bir kriz durumunda Güvenlik Durumu Kontrolü’nün kendileri ve bölgedeki diğerleri için yararlı olup olmadığına kullanıcılar karar verebilecek" deniyor. Yeni güncelleme bir bölgede yaşayan insanların acil bir durumla, ve bundan arkadaşlarının etkilenip etkilenmediğiyle ilgili Facebook'tan daha fazla fikir sahibi olduğu genellemesini baz alıyor. Bundan önce Facebook, olayın ne kadar kişiyi etkilediği, olayın süresi ve etkisinin boyutu olmak üzere üç temel kriteri göz önünde bulunduruyordu. Halihazırda bazı vakaları görmezden gelmekle eleştirilen şirket, yetkiyi kullanıcılara bırakarak bu eleştirilerden de kurtulabilir.

Facebook'un ilk olarak doğal felaketler için geliştirdiği günenlik durum kontrolü, geçtiğimiz yıldan bu yana terör saldırıları ve diğer kriz durumları için kullanıyor. Aracın tanıtıldığı 2014 yılında ve 2015'te toplam 11 vakada kullanıldığı bilgisi de paylaşılıyor. Brookings Enstitüsü güvenlik durum kontrolü aracının acil durum yönetiminin geleceğine nasıl yön verebileceğiyle ilgili bir notu iki gün önce paylaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.