Deloitte Teknoloji Fast 50'nin ikinci sırasında bir internet girişimi var

Deloitte Teknoloji Fast 50'nin ikinci sırasında bir internet girişimi var

2006’dan bu yana Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirleyen belirleyen Deloitte, bu yıl da Teknoloji Fast 50 listesini açıkladı. Listede yine yakından tanıdığımız internet girişimleri var ve bunlardan biri ikinci sırada.

Birinci e-lojistik şirketi Oplog

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine Avrupa ve dünyaya açılma fırsatı sunan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2017 Programı’nın sonuçlarına göre bu yılın birincisi OPLOG oldu. Bilkent Cyberpark’ta kurulan ve son dört yılda yüzde 4564’lük büyüme kaydeden e-lojistik şirketi OPLOG'u yüzde 2800’lük büyümeyle hizmet odaklı pazar yeri girişimi Armut ve yüzde 1635 büyüme oranıyla CRM hizmetleri sunan Teknofix takip etti.

Webrazzi'de bir çok kez yer verdiğimiz Armut, bu yılın ikinci yarısında hem ABD'ye hem de Suudi Arabistan, Mısır ve İngiltere pazarlarına adım atmıştı. Yine Webrazzi'de bahsettiğimiz girişimlerden Insider 7. sırada, oBilet de listede ilk 10'a girmeyi başaranlardan. Cardtek, Hesapkurdu.com, Hype, Ideasoft, Robotistan, Reklamstore ve Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri de yer alıyor.

P.I. Works, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı NRW.INVEST Teknoloji Özel Ödülü’nü kazanırken Big Stars* kategorisinde ise Aselsan, Innova ve Intertech ipi göğüsledi. Innova, programın başladığı 2006 yılından bu yana Fast 50 listesine girebilme başarısı gösteren tek şirket olarak istikrarlı büyümesini sürdürdü.

Almanya'dan davet var

Dün düzenlenen basın toplantısında Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri Tolga Yaveroğlu, Türkiye'deki girişimcileri yurtdışına da tanıtmak için destek olacaklarını söylerken NRW.INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya, Almanya’da kurulu her beş start-up’tan biri Kuzey Ren-Vestfalya kökenli olduğunu belirterek inovatif teknoloji şirketlerine yakından ilgi gösterdiklerini paylaştı. Akkaya, BT sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimizi Kuzey Ren-Vestfalya’nın bu avantajlarından faydalanmaya, orada şirketleşmeye ve işbirliklerini geliştirmeye de davet etti.

Aşağıda dokümanda Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2017'nin kazananlarını ve bu şirketlere dair bazı istatistikleri görebilirsiniz. Umuyoruz önümüzdeki yıllarda internet tabanlı teknoloji girişimlerinin sayısı artarak devam eder. Dilerseniz 2016 Deloitte Teknoloji Fast50 listesine de göz atabilirsiniz.

*Büyükler Ligi olarak anılan 2016 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri olan teknoloji şirketlerinin son dört yıldaki büyüme hızlarına göre kendi aralarında değerlendirildiği kategori.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.