Armut, yurt dışı açılımını Suudi Arabistan, Mısır ve İngiltere ile genişletiyor

Armut, yurt dışı açılımını Suudi Arabistan, Mısır ve İngiltere ile genişletiyor

Ağustos ayında HomeRun markasıyla ABD’ye açılarak ilk yurtdışı adımını atan Armut, yurt dışı operasyonlarını 3 yeni ülkeyle hızlandırıyor.

Geçen yıl 11,2 milyon TL yatırım alan Armut, ev hizmetleri alanında faaliyet gösteren bir pazar yeri ve kendi kategorisinde Türkiye’de önemli bir ilerleme kaydetmeyi başardı. Yurtdışı açılımına ABD’den başlayan girişim, ikinci adımında hizmetlerini İngiltere, Suudi Arabistan ve Mısır’a taşıdığını duyurdu. Armut, bu yeni pazarlarında hem rekabetçi tarafını geliştirecek hem de dijital dönüşüm konusunda öncü bir girişim olmaya çalışacak.

Yurt dışı büyümesi Türkiye'den yönetilecek

Başak Taşpınar Değin / Armut

Girişimin kurucu ortağı Başak Taşpınar Değim, Armut’un İngiltere’de rekabetçi tarafını geliştirirken Mısır ve Suudi Arabistan’da tüketicilerin hizmet alma alışkanlığını dijitale çevirmek için çalışacaklarını söylüyor. Armut’un kendi sektöründe, trafik açısından dünyadaki ilk beş oyuncudan biri olduğunu da ekliyor ve şu rakamları paylaşıyor;

  • Yurt dışı büyümesini Türkiye'den yönetecek olan Armut’un çalışan sayısı 75.
  • Hizmet veren sayısı 130.000’in üzerinde.
  • Hizmet kategorisi sayısı 2000’in üzerinde.
  • 2018 gelirlerinin yüzde 20’sinin yurtdışı pazarlardan gelmesi bekleniyor.
  • Armut'un geçen yılki büyüme oranı yüzde 200.
  • Armut şimdiye dek 6 farklı milletten personel istihdam etti.

Taşpınar Değim, Türkiye’deki yüzde 98 oranında olduğunu belirttikleri müşteri memnuniyetini yurt dışında da yakalamak istediklerini söylüyor. Yeni ülkelerdeki adreslerinin HomeRun.co.uk (İngiltere), sa.aHomeRun.com (Suudi Arabistan) ve eg.aHomeRun.com (Mısır) olduğunu paylaşıyor. Yeni pazarlara açılmaya devam edeceklerinin bilgisini de veriyor.

Tadilattan ev temizliğine, nakliyattan çatı tamirine kadar farklı hizmet verenlere ulaşabileceğiniz Armut’un Türkiye’de dikiş tutturduğu malum. Yurtdışı pazarlardaki ilk geri dönüşler de umut verici. Ancak Armut’un yani Homerun’ın yurtdışında kalıcı olacağını söylemek için biraz daha beklemekte fayda var. Zira Türkiye’den yurtdışı operasyonunu yönetmek hem pazar dinamikleri hem de kültür/dil açısından daha zorlu olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.