Kullanıcıların ürettiğe içeriğe odaklanan Yotpo, 51 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcıların ürettiğe içeriğe odaklanan Yotpo, 51 milyon dolar yatırım aldı

Web 2.0 teknolojilerinin ortaya çıkması kullanıcılar tarafından üretilen içeriğin (UGC) verimli bir şekilde oluşturulması ve dağıtılmasını sağlarken, çevrimiçi medya ortamında da büyük değişiklikler meydana geldi. Örneğin, UGC'nin yaygınlaşması ile tüketici-tüketici ve tüketici-marka arasındaki mesafe daha da yakınlaştı.

Yotpo, tüketicilerin markaya ait dijital ortamda ürettiği görüşler, teknik sorular hatta fotoğraf gibi içerikleri bir araya toplayan bir servis. Pazarlamacıların müşterilerine yakın olmalarına ve şirketlerin daha fazla gelir elde etmelerine yardımcı olmak isteyen uygulama 51 milyon dolar alarak yatırım sürecinde D turunu tamamdı. Bu arada yatırım turunun Access Industries (ClalTech), Bessemer Venture Partners, Marker, Vintage Partners, Blumberg Capital, Rhodium, 2B Angels ve yeni yatırımcıları Vertex Ventures tarafından yönetildiğini paylaşalım.

2011 yılında kurulan, girişim, yapay zeka (AI) teknolojisi ve veriye dayalı yaklaşımla içeriğin en optimum sürede, en uygun yol ile takip edilmesini ve ölçümlenmesini sağlıyor. Şirket CEO’su Tomer Tagrin’e göre,  platformda tüketici davranış kalıplarını öğrenmek için milyarlarca davranışsal veri noktasını kullanılıyor. Tüketicinin ihtiyacı olan ürüne, ihtiyaç duyduğu anda kişiselleştirilmiş e-postalar alınması sağlanıyor. Öte yandan UGC incelemelerinde hem yıldız derecelendirmeleri hem de metinsel analizlerle doğru bir şekilde sınıflandırılmasını sağlamak için doğal dil işlemeyi kullanılıyor.

Güçlü bir marka imajı

Yotpo,pazarda yalnız değil elbette. Değeri 130 milyon doları bulan Bazaarvoice, Revoo ya da TurnTo sadece birkaç rakibi. Ancak marka konumlandırması ve marka kimliği rakiplerinden o kadar farklı ki, bu da ona büyük bir rekabet avantajı sağlıyor. ‘Bu sihir değil, bu Yotpo’ sloganıyla da şapkadan tavşan yerine bir pazarlamacının istediğini çıkartıyor. Veri ile markaların müşteri ile arasında güven oluşturmasını ve satışlarını arttırmalarını ikna edici bir dil ile anlatıyor.

Dijital bilgi piyasası, kullanıcı merkezli bir modele kayarken, geleneksel pazarlama modelinden uzaklaşmaya devam ediyor. Bugün tüketiciler aktif ve markalar tüketicileri ile daha fazla deneyim yaşamak istiyorlar. Yotpo’nun ise adını ilerleyen zamanda daha fazla duyacağız gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.