Facebook reklamları Trump’ın başkanlık kampanyasına 280 milyon bağış kazandırdı

Facebook reklamları Trump’ın başkanlık kampanyasına 280 milyon bağış kazandırdı

2016 ABD Başkanlık seçimlerini zaferle sonuçlandıran Donald Trump’a seçim kampanyası boyunca  stratejik danışmanlık veren Brad Parscale katıldığı bir etkinlikte kampanyaya dair detaylar verdi. Parscale, katıldığı bir oturumda Trump’ın Facebook kampanyaları ile toplam 280 milyon dolar bağış topladığını aktardı.

Konuşmasında  öne çıkan cümlesi ise Eyalet seçimlerinde Facebook gibi platformlardan hassas hedefleme yaparak yerel halka özgün alakalı reklamlar sunduklarını söylemesi oldu. Facebook’un daha iyi reklam sonuçları için kendisine bir ekip gönderdiğini açıklayan Parscale, sosyal ağın Hillary Clinton’ın kampanyasına da aynı hizmetleri teklif ettiklerini söyledi. Ancak Clinton, kendisine gelen teklifini reddetmiş.

Günde 150.000 Facebook reklamı

Parscale, yoğun bir günde ekibinin 150.000'in üzerinde Facebook reklamı oluşturduğunu ve makine öğrenme ile renkleri, görüntüleri, mesajları optimize ettiklerini söyledi. Parscale'a göre kendisinin reklamcılık ve pazarlama alanındaki geçmişi Trump'ı, Amerikan kamuoyuna tanıtımı kolay "harika bir ürün" olarak görmesine yardımcı oldu.

Bu arada ziyaret etmek isteyenler Donald Trump'ın web sitesine buradan ulaşabilirler. Ülkemizde gördüğümüz sayfalardan daha öte bardak, şapka gibi ürünlerin satışı ile birlikte direkt yardım alanı da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.