Google ve Salesforce'tan yeni stratejik ortaklık

Google ve Salesforce'tan yeni stratejik ortaklık

Teknoloji devi Google ve online CRM servisi  Salesforce, müşterileri arasında değer yaratmayı hedefleyen yeni bir stratejik ortaklık duyurdu.

Google'ın blogundan yayınladığı bilgilere göre, Salesforce daha akıllı ve daha fazla işbirliği deneyimi sağlamak için Google Cloud ve Google Analytics verilerinden yararlanabilecek.  Buna ek olarak, Salesforce, verilerini Google'ın G Suite verimlilik hizmetiyle bütünleştirmek için çalışıyor, böylece ortak müşteriler, Gmail, Google E-Tablolar ve diğer ürünlerdeki Salesforce bilgilerine daha kolay erişebilecekler.

Müşteriler ayrıca Salesforce'un satış ve pazarlama yazılımını, popüler analitik hizmetin ücretli versiyonu olan Google Analytics 360'a bağlayabilecekler.

Uluslararası pazarda Google'ın altyapı hizmetlerinden faydalanacak olan Salesforce aslında Google'a yabancı değil. 2008 yılında iki şirket  Salesforce'un Google Uygulamalar'a entegre edildiğine dair bir açıklama yapmıştı. Ancak bu süreçle birlikte Salesforce'un büyük teknoloji şirketlerinin itici gücünden yararlandığı partnerlikler şirketin küreselde hızlıca büyümesini sağladı.

Salesforce şu anda Amazon'un Web Servis altyapısını kullanıyor ve şirketin bu altyapıdan çıkmaya niyetinin olmadığı belirtiliyor. Salesforce Google ile yaptığı yeni stratejik ortaklığın ardından Amazon ile ilgili süreci nasıl yönetecek, hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.