Will.i.am'in girişimi I.am+ 117 milyon dolar yatırımla yapay zeka destekli sesli asistan geliştirecek

Will.i.am'in girişimi I.am+ 117 milyon dolar yatırımla yapay zeka destekli sesli asistan geliştirecek

Geçtiğimiz yıllarda çeşitli akıllı saat modelleri ile karşımıza çıkan ünlü müzik sanatçısı Will.i.am'in teknoloji girişimi olan I.am+, yatırım aldığını duyurdu. 117 milyon dolar yatırım alan girişim 2012 yılında kurulmuş ve ilk etapta kulaklık gibi ürünlere yoğunlaşmıştı. I.am+'ın yeni odağı ise yapay zeka destekli sesli asistanlar.

Amazon'un Alexa ve Apple'ın Siri'si gibi bir çözüm üzerinde çalışan I.am+, yaklaşık 300 kişilik bir ekibe sahip. Tüm yatırımlar ne zaman ve hangi şirketler tarafından yapıldığını paylaşmayan I.am+, son yatırım turunu geçtiğimiz Mart ayında kapattığını da açıkladı.

Salesforce Ventures'dan 89 milyon dolar

Daha önce açıklanmayan yatırım detaylarını paylaşan Will.i.am, Mart ayında Salesforce Ventures önderliğinde 89 milyon dolar yatırım aldığını da belirtti. Omega adına sahip olacağı açıklanan I.am+'ın yapay zeka destekli sesli asistanın tam olarak ne gibi yeteneklere sahip olacağı konusunda ise detaylı bilgiler paylaşılmadı.

Yaptığı açıklamalarda pek çok şey yapmamızı sağlayan bir şeyler yaratmak istediğini dile getiren Will.i.am, sesla çalışan platformlar ile pek çok şey yapılabileceğini de belirtti. Son olarak I.am+'ın Almanya merkezli telekomünikasyon şirketi Deutsche Telekom ile işbirliğine gittiğini de ekleyelim. Şirketin yapay zeka destekli sesli asistanı olan Omega, Temmuz ayından bu yana Deutsche Telekom'un müşteri desteği için tasarlanan chatbotuna güç veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.