2. el otomobil satışı için yeni alternatif: Bibip

2. el otomobil satışı için yeni alternatif: Bibip

Temeline ikinci el otomobil satışlarını alan bir girişim olarak karşımıza çıkan Bibip, ikinci el araç satış ve alım süreçlerini kolaylaştırmayı vadediyor. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Tolga Özden ve Sinan Barutçuoğlu tarafından kurulan Bibip, şu an için 3 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

120 bin kilometreye kadar otomobiller

Çağrı merkezi, ekspertiz ve fotoğraflama için iş ortaklarına sahip olan Bibip, 2. el araç alım satımının uçtan uca gerçekleştirildiği bir internet servisi. 3,5 ay gibi bir sürede geliştirilen Bibip, Ocak 2017 tarihinde satışlara başladı. Sistemine sadece 6 yaşını ve 120 bin km’yi geçmemiş temiz araçlar kabul eden Bibip, araçların ekspertizi, fotoğraflanması, ilana çıkılması, satışı ve satış sonrası garanti/yardım gibi hizmetler de sunuyor.

Sistemine kaydettiği tüm araçları 90 gün boyunca mekanik garanti ve yol yardımı koruması altına alan Bibip, ekspertiz ve ilan işlemleri için herhangi bir ücret talep etmiyor. Alıcı ile satıcıyı da karşı karşıya getirmeyen Bibip, araçlarını zahmetsizce ve piyasa değerinde alması veya satması hedefliyor.

10 ayda 38 otomobil satıldı

Gerçekleşen satışlardan komisyon alan bir gelir modeline sahip olan Bibip, gelecekte iş ortaklıkları ile takas, satın alma garantisi, araç iade koruması, kasko/sigorta, finansman, bakım/servis ve küçük tamirat gibi hizmetler sunmayı da planlıyor. Yaklaşık 10 aylık süreçte toplamda 38 otomobil satışı gerçekleştirmeyi başaran Bibip’in satışını gerçekleştirdiği otomobillerin değeri 2.7 milyon TL.

Şu an için sitesinde 50’yi aşkın otomobili listeleyen Bibip’te yer alan otomobillerin toplam değeri ise 5.8 milyon TL. Tabii ki 2. el otomobil alım - satımı için pek çok farklı platform ve pazar yeri olduğunu da ekleyelim. Özellikle ekspertiz hizmeti ile rakiplerinin önüne geçen Bibip, kullanıcı dostu bir web sitesine sahip.

150 bin TL sermaye ile kurulan Bibip, şirket kurulumu öncesinde yüzde 12,5 hisse karşılığında çekirdek yatırım da aldı. Ekspertiz ve sunduğu diğer hizmetlerle birlikte 2. el otomobil alım - satım süreçlerini kolaylaştıran Bibip. 3. yılının sonunda 160 milyon TL değerinde otomobil satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.