Goldman Sachs: Bitcoin 8000 dolar olabilir

Goldman Sachs: Bitcoin 8000 dolar olabilir

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından olan ve küresel ölçekte yatırımcılara finansal danışmanlık veren Goldman Sachs, bitcoinin değerinin henüz doygunluğa ulaşmadığını düşünüyor.

Geçtiğimiz pazar günü Goldman Sachs yöneticilerinden Sheba Jafari'nin müşterilerine gönderdiği bir raporda bu yıl yüzde 600 değer kazanan bitcoinin henüz doygunluğa ulaşmadığı ve şu anda 7.150 dolar civarında bir piyasa değerini aşarak 8.000 dolara ulaşabileceği detayları yer alıyor. Şimdiye kadar bitcoinin piyasa değeri 7.592 dolara kadar çıkmıştı fakat sonrasında bir miktar düşüş yaşanmıştı.

Temmuz ayında 6.044 dolar rekorunu kırdığında itici bir destekçi grubunun arkasında olduğunu kanıtlayan bitcoin, Jafari'nin görüşlerine göre daha yüksek seviyelere çıkmadan önde 7.941 dolara kadar çıkıp buradaki yerini sağlamlaştırabilir.

Goldman Sachs grafik analizi

Geçtiğimiz hafta CME'nin 2017 yılı bitmeden vadeli kontrat dönemini başlatacağı haberinin ortaya çıkmasıyla beraber ciddi bir ivme yaklayan bitcoin sadece 1 hafta içerisinde 1.000 dolardan fazla değer kazanmıştı.

Tabii ki bitcoinin artışının tek nedeni CME'nin açıklaması değil. Belirsizlik içerisinde olan ve 16 Kasım'a kadar gerçekleşmesi beklenen SegWit2X güncellemesi ile, kendini "bitcoin" olarak tanımlayan yeni bir kripto para çıkması ihtimali ve bitcoin cash - bitcoin gold hard fork'ları sonrası bitcoin sahiplerine ellerindeki bitcoin kadar yeni kripto paradan verilme ihtimali de yatırımcıları bitcoin almaya iten şeylerden biri. SegWit2X sonrası neler olacağı henüz kimsenin kestiremediği karanlık bir sokak. Önümüzdeki günler bu nedenle bitcoin yatırımcıları ve kripto para dünyası için oldukça dalgalı geçecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.