Google'dan tasarımcılar için 3D görsel kütüphane: Poly

Google'dan tasarımcılar için 3D görsel kütüphane: Poly

İçerik pazarlamasında 3D nesne tasarımı Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) ile her geçen gün daha da popülerleşen bir konu. Apple ve Google gibi teknoloji liderleri ürünlerin daha fazla kullanılmasını sağlayacak yenilikler geliştiriyorlar.

Son olarak Google, kullanıcıların 3D ürünleri indirebilecekleri platform Poly'i duyurdu. Platformda tasarımcılar ve yazılımcılara binlerce görsel ücretsiz sunuluyor. Üstelik Poly, 3D alanda resim yapmayı sağlayan Tilt Brush ve Blocks ile entegre edilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar ihtiyaçlarına göre istedikleri görsele rötuş atabilip, yeni bir görünüm kazandırabiliyorlar.

VR, ARCore ve hatta Apple'ın ARKit için içerik oluşturan geliştiricilere yönelik olan Poly, kullanıcıların 3D nesneleri taramasına, keşfetmesine ve indirmesine olanak sağlayacak gibi görünüyor.

Poly, içerik oluşturucular için bir kütüphane görevini üstlenmenin yanı sıra,  mobil cihazlar ve masaüstü tarayıcılarıyla ilgilenecek herkes için bir platfom olabilir. Platform, "keşfet' sekmesi ile doğadan sanata bir çok kategoride arama yapmasına izin veriyor. Öğeler ayrıca GIF olarak paylaşılabildiği gibi Cardboard  veya Daydream View aracılığıyla VR olarak görüntülenebiliyor.

Son olarak Google'ın Pony için bir API üzerinde çalıştığını buradan paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.