LinkedIn, mesajlara yeni "Akıllı Yanıt" önerileri getiriyor

LinkedIn, mesajlara yeni

500 milyondan fazla kullanıcısı ile dünyanın en büyük profesyonel sosyal ağı olan LinkedIn, mesajlaşmanın sürdürülebilirliğini sağlamak için platforma yeni otomatik yanıtlar ekliyor.  Akıllı Yanıtlar  (Smart Replies) özellikle günlük yoğun çalışma hayatında mesajlara zamanında yanıt verme açısından büyük fayda sağlayacak bir özellik olabilir.

Akıllı yanıtlar ile kullanıcılar mesajlaşmalarında yanıtlarını tek bir dokunuş ile paylaşabilecekler. Bir video ile konuya açıklık getiren LinkedIn, örneğin sizinle kahve içmek isteyen bir arkadaşınıza uygun olup olmadığınızı ve ne zaman buluşabileceğinizi  karşınıza çıkan seçmeli yanıtların bir tanesine tıklayarak yanıt verebileceksiniz. Makine öğrenmesinin bir ürünü olan akıllı yanıtlar LinkedIn'e göre kesinlikle basma kalıp sözlerden ibaret olmayacağını da buradan paylaşalım.

Kişiselleştirilmiş özellikler gelebilir

LinkedIn, yakın zamanda akıllı mesajların kişiselleştirileceğini de ekledi. Şirket blogundan yapılan açıklamada, böylece kullanıcıların sohbet içindeki yanıtları daha esnek bir yapı ile daha uygun hale gelebilecek.  Örneğin, kullanıcılar sadece 'Teşekkürler' yerine "Teşekkürler, Joe!" gibi kişiye özel mesajlar görebilecekler.

Akıllı yanıtlar, LinkedIn´de bir süredir kişiler arası mesajlaşmada çok kısıtlı bir alanda karşımıza çıkan bir özellik. Platfromda,  'Merhaba, teşekkürler, evet, hayır' gibi sözcükleri İngilizce olarak akıllı yanıtlarda kullanabiliyorduk.  Şu anda sadece İngilizce olarak masaüstü ve mobil uygulamada kullanılabilen bu özelliğin yakında diğer dillerde de kullanabileceğini buradan paylaşalım. Bu arada kullanıcılar isterlerse hesap ayarlarından akıllı yanıtları devre dışı bırakabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.