Hizmet verenlere 1 milyon TL kazandıran EvdekiBakıcım, şimdi de ‘özel ders' dikeyine el attı

Hizmet verenlere 1 milyon TL kazandıran EvdekiBakıcım, şimdi de ‘özel ders' dikeyine el attı

Geçtiğimiz ay Talentmondo markasıyla İtalya’ya adım atan Webrazzi Arena birincisi EvdekiBakıcım, şimdi de ‘özel ders’ kategorisinde hizmet vermeye başladı. Geçen yıla göre gelirlerini 3’e katlayan girişim özel ders alanında da güvenilir bir adres olmak istiyor.

Hatırlatmak gerekirse EvdekiBakıcım, belirli testlerden geçen bakıcılarla aileleri buluşturan bir platform olarak 2015 yılında kurulmuştu. Aradan geçen sürede altyapısını ve iş süreçlerini iyileştiren girişim çocuk bakıcılığı ile hizmet alanını genişletmişti. Şimdiyse özel ders gibi pazar payı büyük ama rekabetin de sıkı olduğu bir alana adım atıyor.

60 eğitmen ile işe başladı

Aldığım bilgilere göre EvdekiBakıcım’da şu anda özel ders alabileceğini 60 eğitmen bulunuyor. Bu sayı diğer platformlara kıyasla düşük sayılabilir ancak EvdekiBakıcım’ın bu kategoride de hizmet veren seçimine dikkat ettiğini paylaşmakta fayda var. Diğer kategorilerde ise 530 oyun ablası/abisi, 1500’den fazla bakım elemanı bulunuyor. EvdekiBakıcım’ın kurucu ortağı ve CEO’su Miraç Bal, başvuruların sadece yüzde 5’inin sisteme dahil edildiğini ve geçmişte hizmet alan ailelerin aranıp memnuniyet kontrolü yapıldığını ifade ediyor.

Miraç Bal, ülkemizde sürekli değişen sınav sistemin de etkisiyle özel ders pazarının oldukça büyük ve çekici bir pazar olduğunu söylüyor. Ailelerin bilimden sanata, spordan yabancı dile kadar farklı alanlarda ders talep ettiğini söyleyen Bal, ailelerden bu konuda talep aldıklarını da ekliyor. Platformda ana dili İngilizce olan öğretmenler de yer alıyor.

Şu anda sadece İstanbul'da faydalanılabilen özel ders hizmetlerinin yakında İzmir'i de kapsaması planlanıyor.

Hizmet sağlayıcılara 1 milyon dolar gelir

Mirac Bal ve Ogün Köprülü tarafından hayata geçirilen EvdekiBakıcım’ın girdiği her dikeyde dikiş tutturduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Bünyesindeki hizmet verenlere 1 milyon TL gelir sağlayan girişim, pazar yeri modelinde aylık bin randevuyu geçmiş ve ajans modeli tarafında ‘Filipinli bakıcı’ gibi özel bir kategori açmış. 21 kişilik bir ekiple yoluna devam eden EvdekiBakıcım’ın özellikle yurt dışında nasıl büyüyeceğini merakla izliyorum.

Görsel kaynak: Pexels

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.