Uber'in yeni sürücü uygulamasında neler var?

Uber'in yeni sürücü uygulamasında neler var?

Uber her ne kadar bir teknoloji şirketi olsa da dünyanın en yaygın ulaşım çözümlerinden biri olduğu yadsınamaz. Dolayısıyla müşteri memnuniyeti kadar sürücü memnuniyetini de önemsemesi gerekiyor ve sürücü uygulamaları için yayınlanan yeni güncelleme bu anlamda atılan önemli bir adım olarak kayıtlara geçiyor.

Yaklaşık bir yıldır dünyanın farklı ülkelerindeki 3000’den fazla sürücünün geri bildirimlerini toplayan Uber, sürüş deneyimini geliştirmek adına bir dizi yeni özellik geliştirmiş. Güvenlik, esneklik ve kazanç konularına odaklanan bu özelliklerden kısaca bahsetmek gerekirse;

Ücretli Bekleme Süresi: Bu yeni özellik yolculara tanınan kısa bir süre sonrasında ücretli bekleme süresinin başlamasını sağlayacak. Yani yolculuk başlayana kadar geçen bekleme süreleri de ücretlendirilecek. Bu özellik uzun bekletilmelerden kurtulmak isteyen sürücüler için iyi olsa da son kullanıcılar için ne kadar faydalı olacağı ayrı bir soru işareti.

Uzun süreli yol bildirimi: Sürücülerin uzun yolculuklara hazırlıklı bir şekilde çıkmasını isteyen Uber, bu yeni özellikle 60 dakikalık veya daha uzun bir yolculuk taleplerinde sürücüleri bildirimle uyaracak. Böylece yorgun sürücüler uzun yolculuklara çıkmamayı baştan kabul etmiş olacak.

Varış noktası: Uber artık sürücülere de kendi varış noktalarını ve sürelerini belirleme imkanı veriyor. Sürücüler varış noktasını belirleyerek o rotada yolculuk yapmak isteyen kullanıcılara hizmet edebilecek. Uber, bu yenilik sayesinde sürücülerin Uber uygulamasını kullanırken daha esnek olmasını sağladığını ifade ediyor.

Sürücülerin yolculuklarını paylaşması: Şimdiye kadar yolcular yolculuklarını sevdikleriyle paylaşması mümkündü ve artık sürücüler de nerede olduklarını ve yolculuk durumunu arkadaşları ve/veya aileleriyle paylaşabilecek. Eğer isterlerse yolculuk durumu paylaşımını durdurabilecekler.

Puanlama Koruması: Uber, sürücülerin kontrolü dışındaki durumlar nedeniyle verilen puanlamaları sürücü puan ortalamasına katmayacak. Yani uygulamadaki hatalar vb. durumlarda verilen, sürücü hakkında olmayan durumlarda yapılan puanlamalar ayrı bir şekilde değerlendirilecek.

Uber’in geleceğini belirlemede sürücülerin çok önemli bir rolü olduğunu paylaşan Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, iyileştirmelere ve bunları tanıtmaya devam edeceklerini söylüyor. 24 Haziran 2014’te İstanbul’da kullanılmaya başlanan Uber’in şu an 3.000’i aşkın kayıtlı sürücüsüyle İstanbullulara hizmet verdiğini de hatırlatıyor.

Uber’in bu yenilikleri çıkarmakta geç kaldığı bile söylenebilir ancak Uber’in 70’i aşkın ülkede 600’den fazla şehirde hizmet veren bu büyük operasyonu yönettiğini de söylemeden geçmeyelim. Uber’in yolcuların ve sürücülerin hayatına neler katacağını izlemeye devam edeceğiz. Zaten bu yenilikler yapılmadığı takdirde Uber için de işlerin kötüye gitmeye başlayacağını söyleyebiliriz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.