Ege Usulü: Ege'nin yerel ürünlerini e-ticarete taşıyan yeni bir girişim

Ege Usulü: Ege'nin yerel ürünlerini e-ticarete taşıyan yeni bir girişim

Rekabetçi e-ticaret denizine açılmak için en güvenli kıyılardan biri yöresel ürün dikeyi. Belli bir bölgede isim yapmış yöresel ürünleri bir e-ticaret sitesiyle dışarıya açmak, eğer o yörenin insanlarından biriyseniz oldukça etkili olabilir. EgeUsulu.com da tam olarak bu yolu tercih ediyor ve Ege’nin yerel ürünlerini e-ticarete açıyor.

Dijital dünyadan çıkıp memlekete dönen Atakan Uslu’nun emekli öğretmen olan babasıyla hayata geçirdiği Ege Usulü, ismiyle müsemma bir girişim. Nazilli’de yerleşik olan aile, kendi bahçelerinde yetişen ürünleri Türkiye’nin her köşesine, kargo ücreti almaksızın gönderiyor. Başta incir ve zeytinyağı olmak üzere Nazilli’nin iddialı olduğu yerel ürünler satışa sunuluyor. Yine domates sosu, ceviz, nar ekşisi, toz biber, zeytinyağlı sabun gibi yerel ürünler de doğal yollarla yetiştirilip paketleniyor.

Ücretsiz kargo ile gönderiliyor

Girişimin kurucu ortağı Atakan Uslu, “Bölgenin en iyi incirleri ve zeytinyağları Nazilli ve çevresindedir. Bu bölgenin insanı olarak artık hayalimizi gerçekleştirmenin, doğanın sesini dinlemenin ve elimizi toprağa değmenin vakti gelmişti.” diyerek ilk adımı nasıl attıklarını özetliyor. Nazilli’ye döndükten sonra işin dijital tarafını kurup yöneten Uslu, yörenin insanı oldukları için EgeUsulu.com’u avantajlı görüyor ve bir ‘aile şirketi’ olduklarının altını çiziyor. Uslu, küçük bir girişim olmaları nedeniyle, siparişlere yetişemedikleri durumlarda komşularından ürün tedariği yaptıklarını da paylaşıyor. Bu sayede ürünlerini dışarıya satmak isteyen ailelere de ek gelir elde edebiliyor.

Elbette Ege Usulü'nden e-ticaretin perakende içindeki payını artırmasını beklenemez. Fakat sürdürülebilirliğin başarı olduğunu kabul edersek, Ege Usulü'nün başarılı olma ihtimalinin sıradan bir e-ticaret sitesinden çok daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Zira bu tür girişimler herkes tarafından her an tedarik edilebilecek ürünleri satışa sunmuyor. Atakan Uslu, 2012'de tanıttığımız NazilliSepeti.com'un kapanmış olmasını da dert etmiyor. Bizzat işin mutfağında oldukları için kararlı bir şekilde yola devam edeceklerini dile getiriyor.

Eğer Ege'in veya Aydın'ın yerel ürünlerine kavuşmak istiyor ama oralarda bir akrabanızın olmadığından şikayet ediyorsanız EgeUsulu.com'a girerek bu açığı kapatabilirsiniz. Fiyat/kalite değerlendirmesi yapmakta elbette serbestsiniz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.