Slack rakibi Facebook Workplace, 30 bin ekip tarafından kullanılıyor

Slack rakibi Facebook Workplace, 30 bin ekip tarafından kullanılıyor

Yaklaşık 1 yıl önce Slack rakibi olarak karşımıza çıkan Facebook Workplace, şu an için 30 bin organizasyon tarafından kullanılıyor. Temelde iş dünyası için bir iletişim platformu olan Facebook Workplace, 30 bin takımın yanı sıra içinde 1 milyonu aşkın grup bulunduruyor.

Açıkladığı rakamlara göre Nisan ayında 16 bin takım tarafından kullanılan Workplace, son 6 içinde yaklaşık 14 bin yeni organizasyon tarafından kullanılmaya başlandı. Slack'in yanı sıra Atlassian'ın Stride, Microsoft'un Team ve Todoist'in Twist'i gibi önemli rakiplerin arasından sıyrılan Workplace, yeni bir uygulamaya da kavuştu.

Workplace Chat adında bir masaüstü uygulama ile karşımıza çıkan Facebook Workplace, yeni özellikler de kazanacak. Grup şeklinde video görüşmeleri ve ekran paylaşma gibi özellikler önümüzdeki aylardan itibaren kullanıma sunulacak. Gelen masaüstü uygulama desteği sayesinde Workplace'den mesaj göndermek için internet tarayıcınızda Facebook'u açmanıza da gerek kalmamış oluyor.

50 kişiye kadar video konferans görüşmeleri

Gruplar için gelen videolu görüşme sayesinde Facebook Workplace kullanan takımlar 50 kişiye kadar videolu konferans görüşmeleri yapabilecek. Hatırlatmak gerekirse ilk etapta Facebook Workplace'in videolu görüşmeleri bire bir görüşmelerle sınırlıydı.

Kullanıcılarından kaçının ücretli kullanıcılar olduğunu açıklamayan Facebook Workplace, şimdiden Slack'in en ciddi rakiplerinden biri olmayı başarmış gibi görünüyor. Son olarak şu an için iş dünyasının en popüler mesajlaşma platformu olan Slack'in 60 bin ekiple çalıştığını ve bunların 50 bininin ücretli olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.