Instagram ikili canlı yayın özelliğini tüm kullanıcılarına açtı

Instagram ikili canlı yayın özelliğini tüm kullanıcılarına açtı

İlk olarak Ağustos ayında test edilen ikili canlı yayın özelliği artık kullanıma hazır. Sizi izleyen birini kolaylıkla canlı yayınınıza davet edebildiğiniz bu özellik sayesinde canlı yayınların monotonluğu son buluyor.

Üstelik Instagram'ın bu yeni özelliği Instagrammerların ve markaların tercih ettiği canlı yayına konuk alma formatını da bir bakıma destekliyor diyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde canlı yayınlara getirdiği yüz filtreleri ile gündeme gelen Instagram bu özelliği ikili yayınlarda da aktif olarak kullanmanızı sağlıyor.

Instagram ikili canlı yayın özelliği nasıl kullanılır? 

Canlı yayını başlattıktan sonra sağ altta yer alan ikili yayın butonuna basın. İzleyicileriniz arasında eklemek istediğiniz kişiyi seçerek canlı yayına davet edin. Davet ettiğiniz kişi bu daveti kabul ettiğinde ekran ikiye ayrılarak aynı anda canlı yayın yapmanızı sağlayacaktır.

Her zaman canlı yayına davet ettiğiniz kişiyi değiştirebilir ya da kendi başınıza canlı yayın yapmayı sürdürebilirsiniz. Ayrıca canlı yayına davet ettiğiniz kişiler de diledikleri zaman yayından çıkabilir.

Yayınınız bittikten sonra yayını 24 saat boyunca kalacak bir hikaye olarak paylaşabilir ya da silebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.