iOS 11 işletim sistemi iPhone'un hesap makinesini bozdu

iOS 11 işletim sistemi iPhone'un hesap makinesini bozdu

Geçtiğimiz Haziran ayının başında tanıtılan ve 19 Eylül tarihinde kullanıma sunulan iOS 11 işletim sistemi, ilginç hatalarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. iPhone'larda bulunan hesap makinesinde hatalara yol açan iOS 11, basit toplama işlemlerinin hatalı yapılmasına neden oluyor.

iOS 11 nedeniyle iPhone hesap makinesine hızlıca "1 + 2 + 3" işlemini girdiğinizde maalesef  "6" sonucunu alamıyorsunuz. Hesap makinesinin verdiği sonuçlar 6 yerine 23 veya 24 hatta olabiliyor. Eğer toplama işlemini yavaş bir şekilde yaparsanız 6 sonucunu bulmanızın mümkün olduğunu da ekleyelim. Bir Reddit kullanıcısının tespit ettiği hata, arayüz tasarımında kullanılan ışık efektinin hızla sayıları yazarken toplama işleminin devreye girmesini engellemesinden kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Tek sorun hesap makinesi değil

Kısacası iOS 11 işletim sistemini kullanan iPhone modellerinin hesap makinesi stabil çalışmıyor. iOS 11, iPhone ve iPad modellerine gelişmiş özellikler katsa da henüz tüm hatalarından arınmış değil. Kötü pil performansları, uygulama çökmeleri ve donmalar iOS 11 işletim sisteminin diğer problemleri arasında yer alıyor.

Bahsedilen hatalar özellikle iPhone'un önceki nesilleri 6, 6 Plus ve 5S modellerinde sıkça görülüyor. Tabii ki bu hataların yazılım kaynaklı olduğunu ve gelen güncellemelerle gidirilebileceğini de ekleyelim. Fakat hesap makinesi hatasının düzeltilmesini beklemek istemiyorsanız App Store'dan bir hesap makinesi uygulaması indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.