Pazara çıkmadan 8,5 milyon dolar yatırım alan Zerocard, kredi kartıyla banka kartını birleştiriyor

Pazara çıkmadan 8,5 milyon dolar yatırım alan Zerocard, kredi kartıyla banka kartını birleştiriyor

Banka kartı mantığıyla çalışan bir kredi kartı geliştirmekle meşgul olan Zero Financial, henüz pazara girmeden 8,5 milyon dolar yatırım aldı.

Zero Financial CEO'su sundukları çözümün nakit yönetiminde etkin bir araç olacağını, Zerocard kullanıcılarının düzenli ödemeler konusunda endişe duymayacağını söylüyor. Zero, nakit akışını canlı olarak hesabınıza yansıtıyor ve harcamalarınızdan yüzde 1-3 arasında geri ödeme kazanmanızı sağlıyor. Hatta gelecek finansal durumunuz için tahminlerde bulunarak harcamalarınıza dikkat etmenizi sağlıyor.

Zerocard'ın 2018'de pazara sunulması planlanıyor ve henüz kullanıma hazır değil. Ancak paylaşılan bilgilere göre 150 bin kişi Zerocard ile tanışmayı bekliyor. Uzun vadeli borç altına girmeyi sorun olmaktan çıkarmak isteyen Zero, referans ile müşteri kazandıran kişilerin geri ödeme oranını arttıracağını da söylüyor.

Bir mobil bankacılık girişimi olan Zero'nun nakit yönetimine faydasından bahsetmek için ürünün pazara çıkmasını beklemekte de fayda var. Ancak bir grup yatırımcı bu konuda Zero'nun iş modeline inanarak 8,5 milyon dolar yatırım yapmaktan çekinmemiş. ENIAC Ventures liderliğindeki yatırım turuna NEA, Lightbank gibi çeşitli yatırımcılar da katılmış.

Zero'nun bu parayı tam olarak nasıl kullanacağı belli değil ama San Francisco merkezli bir girişim olan Zero'nun şimdiden 12 çalışanı bulunuyor.

Milenyum nesilinin bizden çok daha az banka şubelerine gideceği kesin. Yeni mobil bankacılık ürünlerinin harcama alışkanlıklarına etkisi ise bir o kadar çarpıcı olabilir. Dilerseniz zerofinancial.com'u ziyaret ederek geleceğin ödeme yöntemlerinden biri için bekleme listesine kaydolabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.