Google, "Quartz" kod adıyla dokunmatik ekranlı Google Home cihazı geliştiriyor

Google,

Masaüstü sesli asistan yarışının en önemli oyuncularından olan Google, dokunmatik ekran desteğine sahip yeni bir Google Home modeli üzerinde çalışıyor. İlk olarak geçtiğimiz Eylül ayında Google'ın dokunmatik ekranlı bir sesli asistan üzerinde çalıştığı haberleri karşımıza çıkmıştı.

Bugün ise Android Police, Google uygulamasının yeni versiyonunda dokunmatik ekrana sahip olan Google Home'a ait kodlar keşfettiğini duyurdu. Amazon'un Echo Show'una rakip olması beklenen ve Quartz kod adına sahip olan dokunmatik ekranlı Google Home, diğer modellerde de olduğu gibi sesle kontrol özelliğine sahip olacak.

YouTube desteği ile öne çıkıyor

Google uygulamasının 7.14.15 beta versiyonunda yer alan kodlara göre Google Quartz'ın bildirimler gösterme, hava durumu tahminleri, YouTube desteği, internet tarayıcısı, zamanlayıcı, fotoğraf galerisi, Google Haritalarla entegre çalışabilme ve kişiselleştirilebilir ana ekran gibi özellikleri bulunuyor.

Google Quartz'ın Amazon'un dokunmatik ekranlı masaüstü sesli asistan modeli olan Echo Show karşısındaki en büyük avantajı ise YouTube. Hatırlatmak gerekirse Amazon Echo Show, YouTube desteğine sahip değil. Zamanlayıcısı ve YouTube desteği sayesinde özellikle yemek tarifleri için kullanılabilecek olan Google Quartz'ın detaylarının kısa zaman içinde karşımıza çıkması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.