BiSerwis: Toplu taşıma ve özel araç stresinden kaçanlar için yolcu servisi uygulaması

BiSerwis: Toplu taşıma ve özel araç stresinden kaçanlar için yolcu servisi uygulaması

İstanbul'da yaşayan dikkatli Webrazzi okuyucuları otobüs duraklarındaki reklamlardan Biserwis'i duymuş olabilir. Biz hem Biserwis'i duyanlar, hem de hiç duymayanlar için bu yeni ulaşım ulaşım çözümü hakkında bazı detaylar vereceğiz.

"Servisi olmayan kalmasın"

Biserwis, adından da anlaşılacağı üzere ulaşımda yolcu servisi çözümü ve bu çözümü mobilde bağımsız bir şekilde sunuyor. Yani aynı rota ve güzergahta oturan veya çalışan kişileri bir araya getirerek iş-ev arasında güvenli, ekonomik, konforlu bir yolculuk vadediyor. Hüseyin Canpulat, Furkan Düşmez, Erhan Cengiz, Ömer Ünsalan ve Sami Aslanhan tarafından Mart 2017'de kurulan girişim, şu anda 13 kişilik bir ekiple bağımsız servis kavramını yaygınlaştırmak istiyor.

"Hedefimiz İstanbul trafiğinden araç eksiltmek"

Biserwis'in kurucu ortaklarından Furkan Düşmez'in paylaştığı bilgiler göre Biserwis 7 bin talep aldıktan sonra araç organizasyonuna başlamış. İstanbul içerisinde bulunan servis araç içi doluluk oranının 9 olduğunu söyleyen Düşmez, "Biserwis bu sayıyı 16 yaparak İstanbul trafiğinden araç eksiltme görevini üstlenmiştir." diyor ve temel hedeflerinin toplu taşıma kullanan günlük 6 milyon bireye güzel bir yolculuk hizmeti sunmak olduğunu ekliyor.

Biserwis'ten faydalanmanın herhangi bir ön şartı yok. Tek yapmanız gereken düzenli olarak yolculuk yaptığınız iki nokta arası için bir talep oluşturmak. Biserwis, talebinizi dikkate alarak iniş-biniş saatlerinizi belirleyip rotanızı oluşturuyor. Siz de bu planlamayı beğendiyseniz ödemenizi yapıp otobüste veya minibüste sıkışmaktan kurtulabiliyorsunuz.

Biserwis'in iOS ve Android uygulamaları anlık servis takibi, sürücü ile haberleşme, servis bildirimi, güzergah ve rota kontrolü gibi detaylı özellikler sunuyor ve normal bir işyeri servisinde sahip olmayan özelliklerden faydalanabiliyorsunuz. Biserwis bu özellikler sayesinde dağıtık müşteri/yolcu tabanını memnun ederek büyümeyi hedefliyor.

Servis şoförlerine/sahiplerine açık bir sistem

Hem bireysel kullanıcılara hem de şirketlere özel taşımacılık hizmeti sunan BiSerwis, kendi araçlarını çalıştırmak yerine servisi olan şoförleri sisteme dahil ediyor. Sürücüler her ayın 5’inde fatura kesiyor ve her ayın 15’inde ödemelerini alıyor. BiSerwis, en azından şimdilik araç sürücülerine ödenen tutar üzerinden herhangi bir kesinti yapmadığını paylaşıyor. BiSerwis sürücüleri yolcuların konumlarına mobil uygulama üzerinden ulaşabildiği için herhangi bir GPS cihazı vb. satın alması da gerekmiyor.

Eğer toplu taşımayla işe gitmek istemeyip biraz daha fazla ödeyerek servise geçmek isterseniz Biserwis.com'dan veya iOS & Android uygulamalarını indirerek hesabınızı açabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.