Geçtiğimiz hafta 13 Ekim günü Bitcoin bir rekor kırarak ilk defa 5 bin 500 dolar değerini aşmış ve 5.840 dolardan işlem görmüştü. Geçen dalgalı bir hafta sonrası Bitcoin, beklenen 6.000 dolar barajını 20 Ekim itibari ile geçerek çok uzun bir süre olmasa da 6.100 dolar seviyelerine kadar işlem gördü. Üstelik Bitcoin'in 6.000 dolar rekorunu kırması için yapılan tahminler genellikle 2017 yılı sonunu gösteriyordu.
Bitcoin'in kırdığı tek rekor 6.000 dolari geçmek değildi. Yine ilk defa Bitcoin 100 milyar dolar pazar değerini aşmayı başardı. Bitcoin'in pazar büyüklüğünün 100 milyar dolar değerini aşmış olması ilk bakışta tüm kripto para piyasası için oldukça değerli bir gelişme olarak görülebilir fakat aslında durumu bu şekilde yorumlamak pek doğru olmayacaktır.
Bitcoin'in önünde iki önemli dönem bulunuyor ve bunlardan biri Bitcoin Gold ile sonuçlanacak olan 25 Ekim bölünmesi (ki bu olayı "hard fork" olarak adlandırmak pek doğru olmayacaktır çünkü "arkadaşça" bir ayrılma olarak yorumlanıyor), diğeri ise Kasım ayı ortasında gerçekleşmesi beklenen Segwit2x ve bunun sonucunda meydana çıkacak yeni kripto paranın (bu bölünmenin oldukça zorlu geçmesi bekleniyor) Bitcoin'e etkisi.
Yani temelde iki farklı çatallanma ve bu çatallanmalar sonucu Bitcoin sahiplerine verilecek olan kripto paralar, bir çok altcoin sahibini Bitcoin'e yönlendiriyor. Bitcoin'in değeri ciddi şekilde artarken altcoinlerin değeri düşüyor ve bu nedenle toplam pazar genel olarak yerinde sayıyor.
25 Ekim ve Kasım ayı sonrası ne gibi değişimlerin olacağını hep beraber takip edeceğiz.