SanalUzman, KOBİ'leri serbest çalışanlarla buluşturan dijital iş platformu

SanalUzman, KOBİ'leri serbest çalışanlarla buluşturan dijital iş platformu

Serbest çalışma kültürü giderek yaygınlaşıyor ve bu alandaki iş potansiyeline dönük yeni girişimlerle tanışmaya devam ediyoruz. 23 yıllık bir geçmişe sahip Elektronet firmasının yeni girişimi SanalUzman, özellikle KOBİ’lerin dijital işlerini hızlandırmak için pazara giriş yapıyor.

Can Yanyalı’nın yönetimindeki SanalUzman, özellikle KOBİ’lerin açtığı işlerin serbest çalışanlar tarafından zaman/mekân sınırı olmadan yapılmasına aracılık eden bir iş platformu. SanalUzman’da da iş veren ile iş yapacak kişi proje/iş konusunda anlaştıktan sonra ücret havuz hesaba aktarılıyor ve iş tamamlandığında karşı tarafa aktarılıyor.

SincApp uygulamasıyla çalışma sürecinizi kaydedin

Fakat SanalUzman’ı benzerlerinden ayıran serbest çalışanlara dönük bir ekran izleme uygulaması sunması. Serbest çalışanlar saat başı iş yaparken SincApp adlı uygulamayı (Windows & MacOS) çalıştırıyor ve bu sayede projeye nasıl vakit ayırdığı iş veren tarafından görülebiliyor.

100'den fazla uzman, 13 binin üzerinde işlem hacmi

Aktif olarak üç haftadır hizmet SanalUzman, şu anda 134 uzmana ev sahipliği yapıyor. Can Yanyalı, bunların yarıya yakınının profilini gizli tutmak istediğini ve şu ana kadar yapılan iş tutarının da 13.700 TL olduğunu paylaşıyor. Beş kişilik bir ekibin geliştirdiği girişim, 5 yılda 3 milyon üyeye ulaşmayı hedefliyor. Yanyalı, uzun vadeli hedeflerini “Sektöre bir standart getirmek, yarı zamanlı çalışanlara ve proje bazlı iş yaptırmak isteyenlere etkin ve yenilikçi bir platform sunmak, serbest çalışanların haklarını korumak.” şeklinde tanımlıyor.

SanalUzman, teknik anlamda iş takibinin yapılmasını sağlıyor ama bununla yetinip köşesine çekilmek istemiyor. Can Yanyalı, ihtiyaç duyulduğunda müşteri hizmetleri ve hukuk departmanıyla müşterilerine destek olduklarını ifade ediyor. Hatta avukat ve bilirkişi yardımı alarak hakemlik desteği verdiklerini de ekliyor. Yanyalı, yatırım detayı paylaşmasa da Avrupalı bir yatırımcıdan ve KOSGEB’den yatırım/destek aldıklarını da paylaşıyor.

Bildiğiniz gibi yurtdışında Upwork, Frelancer gibi SanalUzman ile aynı kategoride girişimler var. Yani SanalUzman’ın Fiverr kategorisinde (5 dolara iş yaptırma) daha çok yazılım geliştirme gibi alanlarda kendine pazar payı aradığı söyleyebiliriz. Bu alanda ne kadar potansiyel olduğunu ise zaman içinde hep birlikte göreceğiz. Detaylar için sanaluzman.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.