Birleşik Arap Emirlikleri, yapay zekadan sorumlu bakan atadı

Birleşik Arap Emirlikleri, yapay zekadan sorumlu bakan atadı

Birleşik Arap Emirlikleri, kabinesinde yeni bir pozisyon oluşturarak yapay zekadan sorumlu olarak çalışacak bir bakan atadı. BAE Başbakanı Sheikh Mohammed bin Rashid tarafından Twitter üzerinden attığı bir tweet ile açıklayarak yeni bakanı duyurdu.

27 yaşında olan Omar Bin Sultan Al Olama, bundan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nde "Yapay Zeka Bakanı" olarak görev alacak. Genç bakanın takip edeceği konular arasında yapay zekanın kullanımı, teknolojil gelişmelere uyum ve gıda güvenliği de yer alacak. Birleşik Arap Emirlikleri 2070 yılı vizyonu kapsamında teknolojiye çok ciddi yatırım yapıyor. Al Olama, daha önceki görevinde ise Başbakanlık bünyesinde gelecekten sorumlu yönetici olarak rol oynuyordu.

Emirliğin yeni vizyonu

Robotlar, otonom araçlar, drone'lar, Mars'ta kolonileşme, yapay zeka gibi konularda adımlar atan ve gündeme alan Birleşik Arap Emirlikleri, yeni dünyaya herkesten daha çok adapte olmaya çalışıyor. Gelirinin büyük bir kısmını petrolden elde eden Arap diyarında geleceğe yönelik bu teknolojik yatırımları yapıyor olması dünyanın ne denli hızda değiştiğinin bir kanıtı. Elektrikli araçların piyasaya hakim olmasıyla birlikte petrolün de değeri değişecek ve Arap dünyasının bu değişime hazırlandığını söylememiz mümkün.

Ülkenin vizyoner yaklaşımıyla dünyanın dört bir yanından farklı yetenekleri de kendine çektiğini söylememiz mümkün. Çünkü Dubai bu tarz yeniliklere açık olmasıyla, devlet desteği de sağlıyor. İnsan taşımacılığında kullanılacak olan drone'lara Dubai'de test izinleri verilmesi, dünyadaki ilk hyperloop rotalarından birinin Dubai ile Abu Dhabi arasında olacak olması, Birleşik Arap Emirlikleri'nin yeniliklere ve teknolojiye ev sahipliği yapma niyetini açıkça gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.