Google, Android uygulamalarda açık bulan hacker'lara ödül dağıtacak

Google, Android uygulamalarda açık bulan hacker'lara ödül dağıtacak

Yeni bir ödül programı ile karşımıza çıkan Google, 3. parti Android uygulamalarda açık bulan hacker'lara ödül dağıtacak. Google Play Security Reward adındaki program, kriterlerine uyan her güvenlik açığı için hacker'lara bin dolar ödemeyi vadediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde de farklı ödül programları ile karşımıza çıkan Google, 2016 yılında başlattığı Android Security Rewards programı ile web sitelerine ve Android işletim sisteminin güvenlik açıklarına yoğunlaşmıştı. Google'ın Android Security Rewards sayesinde 82 kişiye toplamda 550 bin dolar ödediğini de ekleyelim.

8 uygulamayı kapsıyor

Tabii ki bu programın Google Play Store'daki tüm 3. parti Android uygulamaları kapsamadığını da belirtelim. Bunun nedeni ise Play Store içindeki çok fazla spam uygulaması olması. Google Play Security Reward programı şu an için sadece Dropbox, Duolingo, Line, Snapchat, Tinder, Alibaba, Mail.ru ve Headspace uygulamalarını kapsıyor.

Zaman içinde Google Play Security Reward programına yeni 3. parti uygulamalar ekleneceğini de belirtelim. Uygulamalarda açık bulan hacker'ların buldukları güvenlik açıklarını geliştiricilere sunmak ve ödüllerini toplamak için HackerOne ödül programı arayıcılığıyla raporlarını hazırlamaları gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.