Insider: Pazarlama atığını potansiyel müşterileri bularak önlüyoruz

Insider: Pazarlama atığını potansiyel müşterileri bularak önlüyoruz

Webrazzi Summit 2017'de geleceğin tasarım konseptli dijital pazarlama dünyasını konuşmak için Virgin Megastore'dan Almir Smajlovic ve Insider'dan Merve Nazlıoğlu sahne aldı.

Insider'ın pazarlamadan sorumlu yöneticisi Merve Nazlıoğlu konuşmasına, 21. yüzyıl ekonomisini  yakından ilgilendiren bir konu olan  'kategori kralları' ile başladı. Günümüzde kategori kralları olarak anılan Facebook, Google, Uber gibi teknoloji devlerinin kendilerine özel bir kategori yarattıklarını ve bunların bir ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkan sorunlara çözümler getirmek için doğduklarını söyledi.

Kategori Kralları'nın pazarlarının genellikle yüzde 70-80'nine sahip olan şirketler olduğunu belirten Nazlıoğlu, konuya Uber üzerinden açıklık getirdi. Uber'in tüketiciye taksi bulma konusunda çözüm bulmak için kendi kategorisini yarattığını ve var olan ancak tüketicinin farkında olmadığı bir sorunu ortaya çıkarak, soruna çözüm getirdiğini aktardı.

Kategori tasarımının yeni bir strateji alanı olduğunu söyleyen Nazlıoğlu, tasarım sürecinin yeni bir kategori yaratmak, kategoriyi geliştirmek ve pazarın bunu görmesini sağlamak ve son olarak da şirketi lider pozisyona taşımaktan geçtiğini söyledi. Diğer taraftan kategori keşfi ile de pazardaki bir eksiği keşfeden şirketlerin, müşterilerine eski düşünme şekillerinden yeni düşünme şekillerine doğru bir yolculuğa çıkarttıklarını aktardı. Son aşamada ise problemi tanımlayarak, pazarın problemi fark etmelerini sağladıklarını belirtti.

Insider, kendi kategorisini yarattı

15 yıl önce donanım altyapı maliyetlerinin yüksek olduğu pazarlama dünyasında  bugün  rekabet boyutunun değiştiğini söyleyen Nazlıoğlu, şirketlerin müthiş bir büyüme yarışı içine girdiğini aktardı.  Pazarlama uzmanlarının  harcama yapmayan, geri dönüşü olmayan yanlış müşterileri kazanmaları için çok fazla yatırımlar yapıldığı günümüzde Insider olarak pazarlama atığını önlemek için Predictive Ad Audience ile sadece satın alma ihtimali yüksek müşterileri hedeflediklerini söyledi. 'Likehood to Purchase' olarak tanımladıkları algoritma ile çok fazla parametreye dayanarak bir kullanıcının sitedeki, mobil sitedeki ya da uygulamadaki davranışlarını diğer kullanıcılarla karşılaştırarak onların gelecek davranışları ile ilgili bazı tahminlerde bulunan bir teknoloji geliştirdiklerini aktardı.

Bu özellikle ile satın alma ihtimalleri yüksek olan müşterileri reklam kanallarında hedefleyerek pazarlama ve dijital reklam bütçelerinin daha efektif kullanılmasını sağladıklarını, reklam yatırımlarının geri dönüşlerinde (ROAS) 6 kat, dönüşüm oranlarında da 4 kat daha fazla verimlilik gözlemlediklerini söyledi.

"Tüketicinin gelecekteki davranışını öngörmeye çalışıyoruz"

Nazlıoğlu'nun ardından Insider müşterilerinden Virgin Megastore'un EMEA E-Ticaret Yöneticisi Almir Smajlovic sahne aldı. Smajlovic konuşmasında şirketlerin, müşterinin tam olarak neye ihtiyaç duyduğunu anlamaları için müşteri deneyimine odaklanmaları gerektiğini aktardı. Yapayzeka ve makine öğrenmesi ile veriyi daha anlamlı hale getirerek tüketicinin gelecekteki davranışlarını öngörebildiklerini belirtti.

Insider ürünlerini kullanarak bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını aktaran Smajlovic, amaçlarının dijital dönüşümlerini bir sonraki aşamaya taşımak olduğunu belirtti. Smajlovic, içeriği doğru zamanda, doğru kanalda ve doğru hedef kitle için oluştururken, müşterinin neye ihtiyacı olduğunu onlardan daha önce bilerek müşteriye daha yakın olunabileceğinin altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.