Salesforce: Müşteri verilerinizi kullanarak reklam harcamalarınızı 9 kat iyileştirebilirsiniz

Salesforce: Müşteri verilerinizi kullanarak reklam harcamalarınızı 9 kat iyileştirebilirsiniz

Webrazzi Summit 2017'de dünyanın en büyük müşteri ilişkileri yönetimi şirketi Salesforce'un Bölgesel Başkan Yardımcısı Richard McGuinnes'i konuk ettik. McGuinnes, "Connecting to Your Costomers at Scale" başlıklı bir sunum yaptı.

Richard McGuinnes, Salesforce'un en hızlı büyüyen işletme yazılımı şirketlerinden biri olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında şirketin 2017 gelirinin 8,4 milyar dolar olmasını beklediklerini ifade etti ve son 7 yıldaki istikrarlı bir büyüme gösterdiğini paylaştı. Tüketicilerin her alanda internet bağlantılı bir hale geldiğini söyleyen McGuinnes, trilyonlarca cihazın ağa bağlanacağına işaret etti ve bir kaç rakam paylaştı;

  • 2020'de 50 milyar bağlantılı cihaz olacak
  • 2020'de araçların yüzde 90'ı internet bağlantılı olacak
  • İnternet bağlantılı mutfaklar yüzde 15 gıda tasarrufu sağlayacak
  • Bugün cihazların yalnızda yüzde 0,06'sı internete bağlı
  • Her gün 120 milyon siber saldırı gerekleşiyor
  • 2025'te paylaşımlı ekonominin hacmi 335 milyar dolara yükselecek

2020'de perakende satışların yüzde 80'inin fiziksel mağazalarda gerçekleşeceğine dair bir veri paylaşan (McKinsey&Company) Richard McGuinnes, geçmişte etkiye karşı bir tepki üretirken tüketicilere dair tahminlerin gittikçe öngörüsel bir boyuta dönüşmekte olduğunu söyledi.

Salesforce'un yapay zeka odaklı girişimleri satın almak için 2 milyar dolar harcadığını da paylaşan McGuinnes, tüketicilerin yüzde 90'ı için satın alma sürecinin 5 farklı kanaldan geçtiğini anlattı.

Dark Web dahil olmak üzere 500 milyondan fazla sosyal ağ, blog ve forumun varolduğunu söyleyen McGuinness, reklamcılığın tüketicilerin müşteri yolculuğunun dışında olduğuna işaret etti. Şirketlerin karşısında ciddi bir mesele olduğunu da aşağıdaki tablo ile gösterdi.

Kurumsal markaların yüzde 88'inin müşteri verilerini satış ve pazarlama bölümleri arasında paylaşmadığına dikkat çeken McGuinnes, her 100 şirketten sadece 20'sinin müşteri verilerinin yüzde 50'sinden fazlasını kullandığını ifade etti. McGuinnes, şirketlerin bu konuda kendilerini geliştirerek, yani müşteri verilerini doğru şekilde kullanarak reklam harcamalarında 9 kat daha verimli sonuçlar alabileceklerini paylaştı ve hızın önemine aşağıdaki sözle işaret ederek bu alana yatırım yapmalarının ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Şirketler artık birbirleriyle rekabet etmiyor. Hıza karşı rekabet ediyorlar. / Marc Benioff, Salesforce

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.