Howayek: Yayıncılar Audience Network ile sürdürebilir bir reklam ekosistemi oluşturabilirler

Howayek: Yayıncılar Audience Network ile sürdürebilir bir reklam ekosistemi oluşturabilirler

Facebook'un reklam alanlarını platformun ötesine taşıyan Audience Network'ün (AN) Satış Yöneticisi Fouad Howayek, Webrazzi Summit 2017´de sahne aldı. Konuşmasında yayıncıların ve mobil geliştiricilerin Facebook ile nasıl daha fazla kar edebileceklerini anlatan Howayek, her şeyden önce yayıncıların kendileri için önemli  partnerleri olduklarını belirtti.

Howayek, oturumda kullanıcı deneyiminin kendileri için çok önemli olduğunu ve buna bağlı olarak Audience Network'ü sürekli geliştirdiklerini aktarırken günümüzde içerik tüketiminin şeklinin her geçen gün değiştiğini paylaştı. Küreselde tüketiciler, mobil platformlarda günlük ortalama 4,5 saat vakit geçirirken, içerik tüketiminde de metinden videoya  doğru büyük bir eğilim var. Video içeriğe olan ilginin 2020 yılına gelindiğinde tüketilen tüm içeriğin yüzde 75'ini oluşturması bekleniyor.

Howayek, tüm bu veriler göze alındığında yayıncıların hem kullanıcı deneyimi sağlayabilmek hem de reklam gelirlerini arttırabilmek için bir takım zorluklar yaşayabileceklerini söyledi. Özellikle tüketici ile alakasız reklamların kullanıcının internet yolculuğunda motivasyonlarını düşürürken, yayıncıların bu soruna Facebook Audience Network ile çözüm bularak, dijital dünyadan daha iyi faydalanabileceklerini aktardı. 2018'de dijital reklam harcamalarının 260 milyar dolara ulaşacağını söyleyen Howayek, AN ile yayıncıların reklamlarında kullanıcıların demografik bilgilerinden ilgi alanlarına kadar birçok veriye ulaşabilecekleri platformda, kampanyalarını Facebook ve Facebook dışındaki tüm reklam alanlarında daha sağlıklı hedefleyebildiklerini aktardı.

Audience Network, yayıncılar için büyük bir fırsat

Facebook'un yayıncılarla aynı misyonunu paylaşırken, platform yayıncıların kendi topluluklarını oluşturabilmeleri için büyük fırsatlar veriyor. Howayek'e göre AN’nin  yayıncıların büyümeleri ve karlarını arttırmalarında iki önemli rolü var. Bunlardan ilki reklam alanını daha iyi hedefleme ile kullandırarak doğru tüketiciye doğru reklamı buluşturmaasını sağlıyor. Etkileşim oranı yüksek içerik üreten yayıncılar, AN ile daha yaratıcı ve veriye dayalı reklam veren reklamcılar ve alakalı reklamı deneyimleyen tüketici ekseninde sürdürülebilir bir reklam eko-sistemi hazırlanmış oluyor. Facebook AN'nin yayıncılara kar sağladığı diğer bir faktör ise yayıncıların reklam maliyetlerini düşürmelerini sağlamış olması. Örneğin display reklamlar ile CTR yüzde 58, CPM yüzde 38 yükselebiliyor.

Facebook, şu anda yayıncıların büyüyebilmeleri ve daha fazla etkileşim sağlayabilmeleri için video, display and on-Facebook olmak üzere 3 farklı çözüm sunuyor. Bu arada AN üzerinde görüntülenmenin yüzde 84'ünü doğal reklamların oluşturduğunu da buradan paylaşalım.

Instat Articles tüm tıklamalar arasında 3. sırada

Konuşmasında Instant Articles'e de değinen Howayek, Facebook'taki tüm tıklamalar arasında üçüncü sırada yer alan Instat Articles'ı bugün 10 binden fazla yayıncının kullandığını belirtti. Haber kaynağında içeriğin yüzde 30 daha fazla görünmesini sağlayan Instant Articles daha hızlı yüklenme ile daha fazla dağıtım sağlıyor.  Türkiye'den de onedio üzerinden örnek veren Howayek, platformun Instant Articles ile site trafiğini yüzde 42 arttırdığını paylaştı.

Facebook Network Audience ile çok büyük yollar kat ettiklerini söyleyen Howayek, bir sonraki kilometre taşlarının Facebook reklamlarını televizyon ile ilişkilendirmek olduğunu söyledi. Konu üzerinde detaylı bilgi vermese de Facebook'un Apple TV ve Roku gibi platformlarda  AN aracılığı ile video reklamlar üzerinde çalıştığı biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.