Adnan Bali: Türkiye'nin gündemi teknoloji ve dijitalleşme olmalı

Adnan Bali: Türkiye'nin gündemi teknoloji ve dijitalleşme olmalı

Türkiye’nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2017 sabah oturumunda Arda Kutsal ile yaptığı söyleşide önemli açıklamalar yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ülkemizin gündeminin teknoloji ve dijitalleşme olması gerektiğini belirtti.

Dijitalleşme kavramını "aracısızlaşma" olarak tanımlayan Bali, dijital dönüşümün sadece bankacılığı değil tüm sektörleri etkileyeceğini dile getirdi. Sadece iş dünyasını etkilemekle kalmayacak olan dijitalleşme yaşam biçimlerinden tutun da siyasete kadar pek çok alanı etkileyecek.

Eski paradigmaların dijital dönüşüme direnç gösterebileceklerini de belirten Bali, örnek olarak teknolojinin ve görüntüleme teknolojilerinin geliştiğini fakat futbolda kararların halen manuel olarak hakemler tarafından verildiğini gösterdi. Teknoloji trendlerinin ve dijital dönüşümün önünde durulamayacağını dile getiren Bali, bankacılık sektöründe de eski paradigmaların direnç gösterdiğini belirtti.

Sahip olunan bankacılık lisansları ve daha güvenli hizmet verme vaatleriyle bankacılık sektöründeki bazı firmaların teknolojik dönüşüme direnmeye çalıştıklarını belirten Bali, insanoğlunun her daim kolaylığı güvenliğe tercih edeceğinin altını çizdi. Sektördeki rekabetin teknolojik yatırımları ve dijital dönüşümü zorunlu kıldığını ekleyen Bali, zamanlarının büyük bir bölümünü yeni iş modelleri üretmeye ayırdıklarını da belirtti.

"İş Bankası yatırıma hazır"

İnovasyonun öneminden de bahseden Adnan Bali, inovasyonu farklı disiplinler arasındaki etkileşim olarak tanımlıyor. Teknoloji sayesinde çalışma şekillerinin de değiştiğini ekleyen Bali, ilk etapta sadece şubelere bağlı olan kullanıcılar ile ilgili bilgilere sahip olduklarını zamanla ise tüm şubeleri birbirlerine bağladıklarını ve tüm kullanıcıları hakkında bilgilere sahip olduklarını dile getirdi.

Sonrasında ise kullanıcılarının tüm finansal sektör içindeki bilgilerine eriştiklerini ileten Bali, şu an ise "Big Data" sayesinde kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarından tutun da pek çok bilgiye ulaşabildiklerini belirtti. Son olarak Fintech girişimleri ile ilgili de açıklamalar yapan Adnan Bali, İş Bankası'nın yatırıma hazır olduğunun altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.