Netflix 2018 yılında 80 orijinal film ile karşımıza çıkacak

Netflix 2018 yılında 80 orijinal film ile karşımıza çıkacak

Geçtiğimiz Temmuz ayında 100 milyon abone barajını aşan Netflix, 2018 yılında orijinal içeriklere yoğunlaşacağını açıkladı. Orijinal içerikler sayesinde hızla abone kazanan Netflix, önümüzdeki yıl 30 yeni Anime serisi ve 80 orijinal film ile karşımıza çıkacağını duyurdu.

Film ve televizyon serileri için harcayacağı miktarı da açıklayan Netflix, 2018 yılında orijinal TV ve film içerikleri için toplamda 8 milyar dolar harcayacağını da açıkladı. 8 milyar dolarlık orijinal içerik yatırımı ile içerik kütüphanesinin yüzde 50'sini orijinal içeriklerden oluşmasını hedefliyor.

5.3 milyon yeni abone kazandı

Hatırlatmak gerekirse ilk etapta 2018 yılında orijinal içerikler için ayrılan bütçe 1 milyar dolar civarındaydı. Kısacası Netflix, orijinal içeriklerin yakaladığı başarı sayesinde 1 milyarlık bütçesini 8 milyar dolara çıkartmış oldu. 2017 yılının 3. çeyrek finansal sonuçlarını da açıklayan Netflix, 2.99 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu.

Abone sayısını ciddi oranda artıran Netflix, kazanılan uluslararası aboneleri büyük oranda orijinal içeriklere borçlu. Açıklanan rakamlara göre şirket, 3. çeyrek boyunca toplamda 5.3 milyon yeni abone kazandı. Bu abonelerin 4.45 milyonu uluslararası aboneyken geri kalan 850 bin abone ise ABD'den geldi.

Ülkemizde de faaliyet gösteren ve 2018 yılında ilk yerli orijinal dizisini beğeniye sunacak olan Netflix gelecek adına da oldukça umutlu. Yılın 4. çeyreğiyle ilgili tahminlerini de açıklayan şirket, önümüzdeki çeyrekte uluslararası 5.05 milyon, ABD'den ise 1.25 milyon yeni abone kazanmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.