Sahibinden.com, 43 milyon kullanıcıya dokunan doğal reklam altyapısını devreye aldı

Sahibinden.com, 43 milyon kullanıcıya dokunan doğal reklam altyapısını devreye aldı

Son yıllarda büyük reklam platformlarının dışında kalan internet girişimleri de kendi doğal reklam platformlarını geliştirerek ‘self-servis’ reklam hizmeti sunmaya başladı. Türkiye’de bizim de dahil olduğumuz doğal reklam altyapısı sağlayan girişimler arasına şimdi de Türkiye’nin en büyük ilan platformu sahibinden.com eklendi.

Sahibinden Doğal Reklam” olarak adlandırılan bu yeni* dijital reklam altyapısı, tamamen yerli yetenekler tarafından geliştirilmiş ve tık bazlı teklif verme (bidding) yöntemiyle detaylı hedefleme imkanını bir arada sunuyor. Bu sayede sahibinden.com ziyaretçilerine reklamlarınızı hızlı bir şekilde ulaştırabiliyor ve hem konum hem ilgi alanına göre daha ince hedeflemeler yapabiliyorsunuz.

Sahibinden Doğal Reklam

Sahibinden Doğal Reklam ekibi şu anda reklam oluşturup yayınlamanın 5 dakika kadar kısa sürdüğünü ve teknik bilgisi olsun veya olmasın, herkesin kolayca reklam verebileceğini belirtiyor. Sahibinden Doğal Reklam ile reklam verenler, kendi reklam tasarımlarını yaparak sahibinden.com’da yayına alabiliyorlar. Bu reklamlar, sitenin arama sonuç sayfalarında gösterilen ilanlar arasında 4. sırada yayınlanıyor.

Bir tıklama için ödenecek fiyat teklifi ve günlük olarak toplam harcamak istenen tutar sisteme giriliyor ve sistem, belirlenen günlük bütçeyi hiçbir zaman aşmayacak şekilde çalışıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi reklamlar tıklama başına ücretlendiriliyor. Reklamverenler, oluşturdukları reklamların tıklama rakamlarını yönetim panelinden takip edip, istedikleri anda gerekli değişiklikleri yapabiliyor.

42,6 milyon aktif kullanıcı

Sahibinden CEO’su Burak Ertaş, bu ürünü yerli yazılımcılar ve kaynaklarla ürettiklerinin altını çiziyor ve Türkiye’nin en büyük dijital platformlarından biri olduklarını ifade ediyor. Reklam verenlere verimli ve ekonomik bir alternatif sunduklarını söyleyen Ertaş, sahibinden.com'un aylık 42,6 milyon aktif kullanıcıya** ulaştığını ve 8 milyar sayfa görüntülemesi yaptığını da ekliyor.

Özetle sahibinden.com’un Türkiye’nin genele açık en büyük dijital reklam platformlarından biri olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün. Reklamverenlerin bu platformdan ne kadar faydalanacağını ise zaman gösterecek. Eğer sistemi denemek istiyorsanız Sahibinden Doğal Reklam sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

*2017'de sınırlı sayıda reklamverene sınırlı özelliklerle tanıtılan Sahibinden'in doğal reklam platformu ilk kez herkese ve hedeflemeli, teklif verilebilir şekilde açılıyor. **Web, mobil web ve uygulamaların aylık tekil kullanıcı sayılarının toplamı. (Google Analytics, Mart 2017)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.