Facebook ABD'de yemek siparişi özelliğini yayına aldı

Facebook ABD'de yemek siparişi özelliğini yayına aldı

Facebook, ABD'de yayına aldığı yeni özelliğiyle yemek siparişi alanına adım atıyor. Facebook kullanıcıları artık Facebook üzerinden yemek siparişi verebilecek ve aynı şekilde dilerseler restorana gittiklerinde hazır olacak şekilde siparişlerinin önceden hazırlanmasını talep edebilecekler.

Facebook yerel ekibinin başkan yardımcısı Alex Himel BI'a yaptığı açıklamada "kullanıcılar zaten Facebook'ta restoran sayfalarını inceliyorlar ve yemeğe gitmek için alternatifler arıyorlar. Biz bu süreci daha da kolaylaştırıyoruz" diyor. "Aç olduğunuza karar verdiğiniz andan sonra yemeğinizi hemen size ulaştıralım" diyen Himel, "insanları yemek yemeye yönlendirmek yerine zaten bu konuda kararını vermiş kişileri hedefliyoruz" diyor.

Yeni yayına alınan bu hizmet kullanıcılara 2 farklı yol sunuyor. Restoranların sayfalarına ekleyebilecekleri "sipariş ver" butonu ve "yemek siparişi ver" sekmesi altında farklı restoranlara göz atma seçeneği...

Bu yeni özelliği ile Facebook yemek siparişi toplayan şirketlere rakip oluyor diyemeyiz. Amerika'da hizmet veren EatStreet, Delivery.com, DoorDash, ChowNow ve Olo gibi şirketlerle anlaşmalar yapan Facebook bu şirketlere müşteri yönlendirerek bir havuz görevi görecek.

Şimdilik sadece ABD'de hizmete giren bu özelliğin diğer ülkelerde ne zaman yayına alınacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.