Airbnb'den ev sahiplerine kredi desteği

Bu yıl premium servisler geliştirerek lüks otellerle yarışmaya çalışan Airbnb yakın zamanda freelancerların dikkatini çekmek için WeWork ile işbirliğine gitmişti. Her geçen gün hizmetlerine bir yenisini ekleyen şirket şimdi de ev sahiplerinin evlerini yeniden düzenlemesi için onlara kredi vermeyi teklif ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Florida'da bir apartmanın inşaatında aktif bir rol alan Airbnb, otellerle sürdürdüğü rekabeti kazanmaya kararlı. Bu kararı doğrultusunda kendini ev sahipleri ve misafirlerini birbirine bağlayan bir sosyal ağ olmaktan çok otellere aternatif bir yapı olarak konumlandıran şirket, bir süre sonra bu tavrı ile ev sahiplerinin canını da sıkabilir.

Airbnb Select

Basında yer alan bilgilere göre bu krediler Airbnb Select çatısı altında deneniyor. Bu programın amacı yüksek kalitede otel benzeri bir deneyim arayan kullanıcılara evleri ve ev sahiplerini daha ilgi çekici göstermek.  Üstelik bu kullanıcılara rehberlik ve asistanlık hizmeti de sunulması planlanıyor.

Ev sahiplerine sunulan bu destek, evin iç mimarisini yeniden düzenlemekten, evin daha iyi fotoğraflarının çekilmesine kadar uzanıyor. Krediler aslında evin bu işlemler sorasında alacağı rezervasyonlar sayesinde Airbnb'ye daha fazla gelir sağlayabilir.

Bu hamle ile sunduğu hizmeti belli bir standarda getirmek isteyen şirket, işin başında turistlere yerel bir deneyim yaşatmak fikriyle yola çıkmıştı. Şimdi otellerle girdiği rekabetten galip çıkmak için tüm imajını değiştirmeye başlaması ise ev sahiplerinin aklında soru işaretleri uyandırmış olabilir. Tüm bu soru işaretlerini bir kenara iten Airbnb onun yerine ev sahiplerinin daha fazla misafir çekebilmesi için onlara önerilerde bulunmayı tercih ediyor. Örneğin "Otel banyolarını örnek alın" önerisinde ev sahiplerine banyo tezgahındaki kişisel eşyaların kaldırılması ve havluların bir sepete estetik bir biçimde yerleştirilmesi öğütleniyor. Şirket ayrıca "Kişisel eşyalarınızı değil kişiliğinizi gösterin" başlığında "Etrafta köpeğinizin ve ailenizin çok fazla fotoğrafının bulunması misafirleri rahatsız edebilir." diyerek ev sahiplerinin evi, kendi kişiliklerinden ayırmasını istiyor.

Otel benzeri deneyim

Airbnb'nin otel benzeri bir deneyim yaratma isteği sadece ev sahiplerine isteklerini diretmesiyle sınırlı değil. Şirket aynı zamanda otel benzeri yapıların inşa edilmesine de ortaklık ediyor. Örneğin Florida'da  Orlando'nun dışında kalan "Niido powered by Airbnb" isimli yapı, 324 yeni apartman dairesinin kiracılarını evlerini yılın yarısında alt-kira kontratı yaparak kiralamaları konusunda teşvik ediyor. Ancak kazançlarının da bir kısmını mülk sahibine vermeleri gerekiyor.

İnşaat esnasında Airbnb ile ortaklığa gitmek ev sahiplerine, apartman yönetimiyle ters düşmeden misafirlerine lüks apartmanlarının avantajlarını sunmalarını sağlıyor. Buna yüzme havuzu ve diğer ortak kullanım alanları da dahil! Ve tabi ki bu sayede de Airbnb binayı seyahat severlerin ihtiyaçlarına göre tasarlama özgürlüğüne kavuşuyor.

Airbnb'nin küresel çok aileli konut ortaklığı direktörü Jaja Jackson bu konuda: "Bu ortaklık ev sahiplerinin, inşaat şirketlerinin ve Airbnb'nin beraber çalışarak herkes için değer üretebileceğini ve kiracılara daha iyi hizmet sunabileceğini gösteriyor." dedi.

Yine de Airbnb'nin bu konuda aldığı risk aslında çok daha büyük. Otellerle rekabet etmek için bir otele dönüşmek, kullanıcıların gözünde şirkete bir otel sorumluluğu yükleyebilir. Yani bu gidişle Airbnb ev sahipleriyle seyahat severleri bir araya getiren bir platformdan çok otel sahibine dönüşecek diyebiliriz. Üstelik şirketin, yerel işletmecilere sahip otellerin aksine her şehirde farklı yaptırımlarla yüzleşmek zorunda kalması da olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.