Samsung CEO'su "benzeri görülmemiş kriz" gerekçesiyle istifa ediyor

Samsung CEO'su

Günümüzün en önemli teknoloji üreticilerinden Samsung'un önemli isimlerinden Samsung Electronics ve Samsung Display CEO'su Kwon Oh-hyun istifa edeceğini açıkladı. Kwon Oh-hyun, Samsung'da CEO'luğun yanı sıra başkan yardımcılığı görevini yapıyor ve Samsung'un en başarılı birimlerinden olan Bileşen biriminin de başında yer alıyor.

"Benzeri görülmemiş kriz"

Bugün yaptığı açıklamada bugüne kadar "benzeri görülmemiş bir kriz" nedeniyle istifa ettiğini duyuran Kwon Oh-hyun, 2018 yılının Mart ayında tüm görevlerini bırakacak. Samsung çalışanlarına gönderdiği mektupta istifanın zor bir karar olduğunu belirten Oh-hyun, detay vermese de önemli bir krizle karşı karşıya olduklarının altını çizdi.

Kwon Oh-hyun'un özellikle belirttiği krizin tüm Samsung grubunun lideri konumunda olan Lee Jae-yong'ın tutuklanmasıyla ilgili olduğu düşünülüyor. Oh-hyun tutuklanmaların ardından Samsung'da terfi alması beklenen bir yöneticiydi.  Bir diğer ilginç bilgi ise Samsung'un bugün yaptığı bir başka açıklama ile karşımıza çıktı. Samsung, yaptığı açıklamada yılın üçüncü çeyreğinde rekor oranda kar beklediğini açıkladı. Yılın 3. çeyreğinden 54.7 milyar dolar gelir ve 12.8 milyar dolar kar bekleyen Samsung'un aynı gün CEO'sunu kaybetmesi ise oldukça ironik.

64 yaşındaki Kwon Oh-hyun, 1985 yılında Samsung için çalışmaya başladı. Yarı iletkenler birimindeki başarısı sayesinde yükselen Oh-hyun, 2012 yılında Samsung Electronics'in CEO'su oldu. 2016 yılında ise Samsung Display CEO'su görevine de getirilen Kwon Oh-hyun, Samsung'un son yıllar içindeki yükselişinde önemli rol oynuyor.

Samsung Electronics'in Oh-hyun ile brilikte 3 eş CEO'su bulunuyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.