Project House tamamen satıldı

1999 yılında kurulan ve 2010 yılında HAVAS tarafından yüzde 51’inin satın alındığını paylaştığımız ülkemizin dijital odaklı önemli ajanslarından Project House tamamen HAVAS'ın oldu. Son 7 yılda şirket değerini 14 kat artırarak kayda değer bir başarıya imza attıklarını belirten kurucu ortakların hisse satışı ile birlikte Project House yüzde 100 HAVAS grubu şirketi haline geldi.

Gelelim kurucu ortaklara, Project House’un kurucu ortaklarından ve Temmuz 2016’dan itibaren HAVAS Digital ve Project House’da CEO’luk görevini yürüten Serhat Akkılıç ve yönetim kurulunda Project House’un Chief Growth Officer’ı olarak görev alan Cüneyt Devrim hisse satışından sonra da görevlerine aynen devam edecekler.  Project House operasyonlarından çıkan diğer kurucu ortaklardan Sinan Günal, pazarlama ve reklam teknolojileri de dahil farklı alanlarda, hem Türkiye’de hem de global ölçekte yeni yatırımların ve operasyonların peşinde yeni ufuklara yelken açıyor olacak.

Bir diğer kurucu Mehmet Onarcan'ı ise en son Temizlikyolda yatırımından hatırlayacaksınızdır. Onarcan, kurucusu olduğu Mentors Network Turkey ile girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, inovasyon ve dijital dönüşüm çalışmalarına destek vermek için faaliyetlerini artırarak devam edecek. Exit'lar listesinde yerini alacak Project House'un kurularından Mehmet Onarcan'ın kısa bir "çıkış" hikayesini aşağıda bulabilirsiniz.

Bir girişimci için şirketini büyütüp exit etmek ve exit aşamasına kadar yaptıkları, başardıkları en önemli deneyim. Aslında biz bu deneyimin önemli bölümünü 2010 yılındaki %51’lik satış ile yaşamıştık, bu yıl son noktayı koymuş olduk. Girişimcilik ekosisteminde beni en çok motive eden noktalardan biri, ortaklarımla beraber ilk günkü heyecanımızı hiç kaybetmeden devam ettirdiğimiz bu yolculukta elde ettiğimiz; “fikirleri değer üreten işlere çevirme, yatırıma hazırlanma, işi büyütme ve exit deneyimini” yeni girişimcilere aktarabilmek. Bugüne kadar 12 girişime yatırım yaptım, onlarca girişime de mentorluk desteği verdim. Yatırımcı ve mentor olarak aktif olmaya devam edeceğim. Türkiye’deki startup’ların en büyük ihtiyacı paradan ziyade “akıllı para” Bu aklı oluşturabilmek için Türkiye’nin girişimcilik alanında uzmanlaşmış en büyük mentor ve uzman ağı Mentors Network Turkey’i kurduk ve bugün 8 ülkede 18 ilde 90’ın üzerinde mentorumuz ile faaliyet gösteriyoruz. Bir yandan girişimcilere destek oluyoruz diğer yandan büyük şirketlerin inovasyon çalışmalarında sonuç üreten, etkin çalışmalar yapmasını ve ekosistemde daha aktif olmasını önemsiyor ve bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Ekosistemin gelişimi, girişimciler kadar tüm ekosistem oyuncularının motivasyonu için başarı hikayeleri yaratmak çok önemli. Project House da ekosistemdeki bir başarı hikayesi olarak yerini aldı.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.