Samsung’un merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy Note 8 modelinin incelemesi ile karşınızdayız. Geniş ekran, S Pen desteği ve yüksek bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkan Samsung Galaxy Note 8, tasarım anlamında geçtiğimiz Mart ayında tanıtılan S8 ailesi ile benzer çizgiler taşıyor.

Cam ve metalden oluşan bir tasarım ile gelen Samsung Galaxy Note 8, iki tarafı kıvrımlı çerçevesiz bir ekrana sahip. Ülkemizde siyah, altın ve gümüş renk seçenekleri ile gelen Galaxy Note 8, 8.6 mm kalınlığında ve 195 gram ağırlığında. Hem ön hem de arkası Corning Gorilla Glass 5 ile korunan Note 8, 18.5:9 ekran formatına sahip.

S Pen, IP68 sertifikası ve daha fazlası

IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı da dayanıklı olan Samsung Galaxy Note 8, 1.5 metreye kadar 30 dakika boyunca suya dayanıklı. Arka kısmında çift kamera ve parmak izi sensörü bulunduran cihaz, alt kısmında ise kulaklık girişi Type-C girişi ve S Pen'e sahip.

6.3 inçlik Super AMOLED ekran kullanan Samsung Galaxy Note 8'in ekran çözünürlüğü ise 1440 x 2960 piksel. Yüzde 83.2 ekran gövde oranına sahip olan Galaxy Note 8'in PPI değeri ise 521. Her zaman açık ekran ve HDR desteği de sunan Note 8, ekranın alt kısmında ise 3D desteği de sunuyor.

Gücünü firmanın kendi üretimi olan 8 çekirdekli Exynos 8895 Octa işlemcisinden alan Galaxy Note 8, grafik işlemci olarak ise Mali-G71 MP20 kullanıyor. ABD ve Çin'de ise Snapdragon 835 işlemcisini kullanan Note 8, başarılı bir performans sunuyor. 6 GB RAM ve 64/128/256 GB dahili depolama seçenekleri sunan Note 8, 256 GB'a kadar microSD kart desteği de sunuyor.

Android 7.1.1 Nougat işletim sistemini kullanan Samsung Galaxy Note 8, güvenlik seçeneği olarak parmak izi sensörünün yanı sıra yüz tanıma ve Iris göz tarama teknolojilerini de sunuyor. S8 ve S8 Plus'ta da olduğu gibi Samsung'un sesli asistanı olan Bixby desteği de sunan Note 8, kamera konusunda da oldukça iddialı.

OIS destekli çift kamera

Arka kısmıda 12 megapiksellik çift kamera bulunduran Note 8'in ana kameralarından biri f/1.7 diğer ise f/2.4 diyafram açıklığına sahip. Her iki kameranın da OIS desteğine sahip olduğunu da ekleyelim. Önde ise f/1.7 diyafram açıklığına sahip 8 megapiksellik kamera kullanan Note 8, ana kamerası ile 2160p 30Fps video kaydı yapabiliyor.

3 bin 300 mAh büyüklüğünde bir batarya ile karşımıza çıkan Galaxy Note 8, hızlı şarj ve kablosuz şarj teknolojilerini de destekliyor. Son olarak fiyat konusuna gelecek olursak, Samsung Galaxy Note 8 ülkemizde 4 bin 999 TL fiyat etiketi ile satışa sunulmuş durumda.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.