Carl's Jr. Twitter'dan Amazon'a yürüyor: Bizi satın al

Carl's Jr. Twitter'dan Amazon'a yürüyor: Bizi satın al

ABD'nin ünlü fast-food zincirlerinden Carl's Jr. bugünlerde Twitter hesabından paylaştığı tweetler ile konuşuluyor. Amazon'un restoran zincirini satın almasına yönelik paylaştığı onlarca tweet viral oldu. Her şey geçtiğimiz pazartesi günü Carls's Jr.'ın tweetinde Amazon'u hedef alması ile başladı. "..Şirketleri satın almaktan hoşlandığını biliyoruz. Sırada kim var biliyorsun.." tweetinin ardından Carl's Jr. bir sonraki mesajına "Bizi satın almalısın"  diye ekledi.

Ancak şirket bu mesajlarla yetinmedi. 90 binden fazla takipçisi olan Carl's Jr.´ın hesabından birçoğunda  #AmazonBuyUs  etiketi kullanılarak 40'tan fazla tweet paylaşıldı. Amazon'un ürün ve servisleri, esprili bir biçimde kendi şirket kültürlerine uyarlanan mesajlar arasında şirket sunumu bile yer aldı.

İmajını tazelemeye çalışıyor

Carl's Jr.'ın hafta boyunca yürüttüğü şakasının altında ciddi bir niyet var mı bilinmez ama şirketin bir süredir imaj tazeleme peşinde olduğu biliniyor. Özellikle bu yılın başında cinsel içerikli reklam serisini sonlandırdıktan sonra bunun yerine geçecek iddialı bir içerik stratejisi arıyordu.

Teknoloji devi Amazon'un agresif pazar stratejileri bir çok küçük işletmeyi sonlarını getireceği yönünde kaygılandırıyor. Amazon geçtiğimiz yaz, organik gıda zinciri Whole Foods'u 13.7 milyar dolara satın aldığını duyurarak, yeni bir pazara girmişti.

Carl's Jr.'ın tweetlerinin bazıları şöyle:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.