Richard Branson uzay gemisiyle yeryüzünde seyahat için hazır

Richard Branson uzay gemisiyle yeryüzünde seyahat için hazır

Uzay yolculuklarını ticarileştirme fikri Jeff Bezos ya da Elon Musk gibi "yeni nesil" milyarderlerden çok önceye gidiyor. Konuyu yakından takip edenlerin iyi bildiği bir isim Sir Richard Branson, Virgin Galactic ile yaklaşık 13 yıldır bu hedef için çalışıyor. Takipçiler için iyi haber: Virgin Galactic 3-6 ay gibi bir süre sonra özel uzay yolculuklarına başlayacak.

Müjdeyi veren, Helsinki'de düzenlenen Nordic Business Forum'da konuşan Richard Branson'ın kendisi. Branson'ın ifadesi tam olarak, "Uzayda olmamıza, bir sorun çıkmazsa, üç ay; benim uzayda olmama altı ay var" şeklinde. Yani Virgin Galactic, uzun yıllar süren denemelerden sonra uzay yolculuğu hayalini gerçekleştirmek için bir yol buldu.

"Mars konusunda Musk kadar tutukulu değilim"

İlk etapta uzayda turistik gezi şeklinde algılansa da uzay yolculuğunun dünya üzerinde bir noktadan diğer noktaya gitmek için kullanılabileceği ise kısa süre önce gündeme oturdu. Bundan hemen sonra gelen Branson'ın açıklamalarına göre Virgin Galactic uzaya ulaşmak için saatte 3 bin mil yani 4 bin 800 km/sa hızla giden bir uzay gemisi kullanacak. "Önümüzdeki birkaç ayda, dünyadan uzaya 3 bin mil/sa hızla giden tek insanlar olacağız. Bu uzay gemisini alıp bir noktadan diğerine seyahat etmek için kullanmak konusunda dünyada en iyi konumda olan da biz olacağız."

Branson'ın iddiası Virgin Galactic'in sadece "kısa" mesafeli uzay yolculuklarına odaklanacağı. Zira Branson, Elon Musk gibi Mars'a yolculukla ilgilenip ilgilenmediği sorusuna uzay sevgisinin insanları uzaya götürüp geri getirmekle sınırlı olduğunu söyleyerek yanıt veriyor. Mars, konusunda Elon Musk kadar tutkulu olmadığını da açıkça belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.