Yapay zeka girişimciliği Webrazzi Summit 2017'de konuşulacak

Yapay zeka girişimciliği Webrazzi Summit 2017'de konuşulacak

Webrazzi Summit bu yıl 18 Ekim'de yani Türkiye'nin en etkili internet ve teknoloji konferansı kısa bir süre sonra gerçekleşecek. Webrazzi Summit'te bu yıl da sektörün en büyük dikeylerinden e-ticaretten kripto para ve yapay zeka gibi en yenilikçi ve en gözde alanlara kadar gündemdeki tüm konuları alanında önde gelen isimlerle ele alacağız. Yapay zeka alanda Webrazzi Summit bizi bu yıl iki önemli isimle tanıştıracak.

İsimlerden ilki Hanan Salam. Fransa'nın en prestijli üniversitelerinde yapay zeka alanında çalışan Salam, Supeléc'ten İnsan-Makine etkileşimi konusunda doktora derecesine sahip. 2015'te kurulan ve otonom robotlar geliştiren A.I.Mergence girişiminde Ar-Ge Mühendisi olarak görev yapan Hanan Salam, yakın zamanda yapay zeka alanında çalışan kadınlara odaklanan Women in AI topluluğunu başlattı.

İkinci isim Esther Lancaster ise Singuali adlı Tel Aviv merkezli bir yapay zeka girişiminin kurucu ortağı ve CEO'su. İnsan ve makinelerin birlikte çalıştığı Open Artificial Intelligence (OAI) adlı dağıtık ve yeni bir sistemi, kendine özgü Jalus programlama dilini kullanarak geliştiren girişim, yapay zekanın daha insansı nitelikler kazanmasını amaçlıyor. Misyonu ise OAI'ın basit ve herkes için erişilebilir hale gelmesi.

Yapay zeka etrafındaki ütopya senaryolarını yeterince konuştuk. Gerçeklere odaklanıp, neler yapıldığına ve yapılabileceğine bakmak isteyenler için Webrazzi Summit 2017, 18 Ekim'de. Kaçıranlar için, Webrazzi Summit 2017’nin ilk tur konuşmacılarını anons ettik ve devamı da kısa bir süre sonra geliyor. Webrazzi Summit etkinliğiyle ilgili tüm bilgilere summit.webrazzi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.