5. yılında 1.5 milyon kullanıcıya ulaşan BKM Express'in güncel istatistikleri

5. yılında 1.5 milyon kullanıcıya ulaşan BKM Express'in güncel istatistikleri

2012 yılında Türkiye'nin ilk dijital cüzdanı olarak karşımıza çıkan BKM Express, 5. yılını kutluyor. Yaklaşık 5 yıl önce 9 banka ve 5 üye iş yeri ile yola çıkan BKM Express, bugün ise 24 bini aşkın üye iş yeri ve 17'si banko olmak üzere toplamda 18 kuruma ulaşmış durumda.

17 banka sayesinde ülkemizde ödeme için kullanılan kartların yüzde 99.7'sine destek veren BKM Express, 5 yıllık yolculuğunun sonunda 1.5 milyon üye kazanmayı başardı. 1.5 milyon kullanıcısıyla birlikte 5 milyon işlem adedini de geçen yerli dijital cüzdan çözümü,  son iki yıl içinde yüzde 100 büyüme oranına da ulaştı.

Dünya ortalamasının da üstünde bir mobil kullanım oranına sahip olan BKM Express'in mobil kullanım oranı yüzde 65 seviyelerindeyken web kullanımı yüzde 35. Sigorta ve perakende alanında 4 milyon kartın bilgisini sakladıklarını dile getiren BKM dijital çözümler genel müdür yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, altyapılarıyla birlikte 35 milyon tahsilat işleminin gerçekleştiğini dile getirdi.

5. yıla özel kampanya

Dijital bağış konusuna oldukça önem veren BKM Express, bugüne kadar toplamda 160 bin bağış işlemine aracılık etti Toplamda 250 dernek ve vakıfa yapılan bağışın miktarı ise 2.5 milyon TL'nin üzerinde. Para isteme, Adresim Express ve fatura ödeme gibi yeni özelliklerini de tanıtan BKM Express, özellikle Adresim Express ile her site için adres ekleme sıkıntısını ortadan kaldırıyor.

Önümüzdeki 5 yıl içinde dijital temassız ödeme ve kasiyersiz ödeme alanlarına yoğunlaşacaklarını da belirten Yazıcıoğlu, BKM Express'in 5. yılına özel bir kampanya başlattıklarının da müjdesini verdi. 5. yıla özel olarak 50 kullanıcısına Türk Hava Yolları'nda geçerli 100 bin mil hediye edecek olan BKM Express toplamda 5 milyon mil hediye edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.