Apple, Siri'yi geliştirmek için yapay zeka girişimi Init.ai ekibini bünyesine kattı

Apple, Siri'yi geliştirmek için yapay zeka girişimi Init.ai ekibini bünyesine kattı

Apple'ın son zamanlarda attığı yapay zeka hamlelerine bir yenisi eklendi. Şirket, dijital kişisel asistanı Siri'yi geliştirmek için müşteri hizmetlerine yapay zeka ile çözümler sunan Init.ai'yi ekibine dahil etti.

Bildiğiniz üzere Siri bugün sadece iOS cihazlarda değil, Apple Watch hatta akıllı cihaz HomePad'de de son kullanıcısı hedef alan bir servis. Apple'ın attığı bu adım, Siri'nin artık müşteri hizmetleri alanında da hizmet vermesinin planlandığının sinyallerini veriyor. Öte yandan şirket WWDC 2017'de iOS 11 ile birlikte Business Chat sayesinde Apple kullanıcılarının markalarla direkt iletişim kurulabileceğini duyurmuştu. Business Chat, müşterilerin markalarla iletişim kurmalarını kolaylaştırmak için Apple'ın Facebook ve Twitter ile rekabet etme yöntemi gibi görünüyor. Her iki sosyal ağ da bu tür yeteneklere yoğun bir şekilde odaklanıyor olsa da Apple, Siri, Spotlight, Safari ve Haritalar'a güçlü entegrasyonunun kullanıcıları çekmesine yardımcı olacağını umuyor olabilir.

Init.ai'deki blog yazısı Apple'ın dikkatini çekmiş olabilir

Bu arada  Init.ai, kurucularından Keith Brisson'ın geçtiğimiz yıl Siri hakkında kalema aldığı bir yazı projenin başlamasında büyük bir rol oynamış olabilir.  Brisson makalesinde Apple'ın rakipleri Amazon, Facebook ve Google gibi şirketler karşısında Siri'yi kısıtlı bir alanda kullanarak kendisini açıklanması güç bir pozisyona soktuğunu belirtiyor. Siri'nin kısıtlı kullanım alanının bir geliştirmeci olarak nasıl açılabileceğini açıklıyor.

2015'te New York'ta kurulan Init.ai'nin portföyünde yapay zeka ve müşteri hizmetlerine yönelik çalışmalar bulunuyor. Müşteri hizletmetlerinde bazı iletişimlerin kullanıcılarla otomatik hale getirilmesini sağlayan akıllı asistan geliştiren girişimin 6 kişilik küçük bir ekibi var. Ancak web sitesinde yer alan ilanlara göre,  ekibe katılacak  yeni mühendisler  aranıyor.Küçük bir girişim için oldukça büyük bir adım olan proje için Init.ai Web sitesinden yaptığı açıklamada yumuşak bir geçiş için şirketin başka bir proje üzerinde çalışmayacağı yer alıyor.  Öte yandan Siri üzerinde mevcut Init.ai hizmetlerini kullanmayacağı bilgisini de ekleyelim.

Apple, girişim çalışanlarını yeteneklerinden yararlanmak için bu projeye dahil etti. Init.ai bugüne kadar Boldstart Ventures, Danmar Capital, Esther Dyson, Jim Young, Techstars ve Valence Ventures'dan yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.