Atinalı video analitik girişimi Vidpulse Türkiye'de büyümek istiyor

Atinalı video analitik girişimi Vidpulse Türkiye'de büyümek istiyor

Video içerikler üzerine ölçümleme hizmeti sunan Vidpulse, 3. partilerin video oynatıcılarını kullananlara detaylı trafik/izleme bilgileri sunuyor. Dünya pazarına açılmak isteyen Atina merkezli girişim artık Türkiye pazarında da büyümek istiyor.

Vidpulse için YouTube videolarına özel oynatıcı sunan reEmbed'in evrimleşmiş hali demek yanlış olmaz. Zira reEmbed'i geliştiren Alex Papaspiridis bu ürünü yeni özellikler ekleyerek daha ileri bir noktaya taşımış ve Vidpulse markasıyla pazara sunmuş. Mevcut yeni ürün, Facebook, YouTube, Twitter gibi platformlardan video yayınlayan sitelere bu videolara dair istatistikler sunuyor. Site sahipleri bu ürün sayesinde 3. parti platformlardan alınan videoların gerçek zamanlı erişimini takip edebiliyor.

Kim neyi, ne kadar izlemiş

Vidpulse sayesinde internet sitenize eklediğiniz 3. parti videoların ne kadar görüntülendiği, ne kadarının yüklendiği ve kaç kez tam olarak izlendiği görülebiliyorsunuz. Toplamda 8 kişilik bir ekiple geliştirilen girişim, en çok izlenen videoları da tespit edip video sonlarında etkileşimi ve trafiğin artmak için gösterebiliyor.

İki bin 500 sitede kullanılıyor

Vidpulse Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi Mehmet İçten'den aldığım bilgilere göre Vidpulse şu anda 220 ülkede 2 bin 500 farklı internet sayfasında kullanılıyor. CNN, Huffington Post, NBA Greece müşterilere hizmet sunan girişim, 8 milyondan fazla videoyu kayıt altına almış. Geçtiğimiz yaz VentureFriends ve PJ Tech Catalyst adlı yatırımcılardan 490 bin euro yatırım alan girişim, kendi eklentilerini geliştirerek büyük ölçekli (enterprise) yayıncılarla ve e-ticaret sayfalarıyla çalışmayı hedefliyor.

Hedefte Türkiye de var

Hedef müşteri kitlesi arasındaki siteleri Türkiye pazarında da bulmayı hedefleyen Atinalı girişim, Türkiye'yi büyümeyi düşündüğü önemli pazarlardan biri olarak görüyor. Mehmet İçten 2018 yılı içinde Türkiye'de bir ofis açmak istediklerini de ekliyor.

SaaS modeliyle hizmet veren bu girişimden 1 ay boyunca ücretsiz faydalanabilir, memnun kalmanız durumunda aylık 29 dolardan başlayan fiyatlarla kullanılabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.