Instagram'ın alışveriş yapma özelliği yeni kullanıcılara açıldı

Instagram'ın alışveriş yapma özelliği yeni kullanıcılara açıldı

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Instagram, kullanıcılarını uygulamadan çıkmadan satın almaya yönlendirme amacıyla alışveriş yapma özelliğini test etmeye başlamıştı. Bu testin üzerinden 1 yıla yakın zaman geçmesiyle birlikte özellik, Bigcommerce kullanıcılarının da erişimine açıldı. Sadece ödeme adımına geçmek için uygulama dışına çıkmanızın söz konusu olduğu bu özellik bir süredir yalnızca ABD'de küçük bir grup kullanıcıya açılmış durumdaydı. Hala test aşamasında olan özelliğe Bigcommerce kullanıcılarının erişmesi ise bu özelliğin yakın zamanda daha geniş bir kullanıcı kitlesine açılacağını işaret ediyor.

Instagram gönderileri üzerinden alışveriş yapma özelliğinin en güzel yanlarından biri olan analiz araçları şimdiye kadar Kate Spade, JackThreads ve Warby Parker'ın da bulunduğu 20 adet ABD merkezli perakende markasının kullanımına sunulmuştu. Analiz tarafında markalar ürün bilgilerini kaç kişinin görüntülediğini ya da ürün sayfasının kaç kişi tarafından tıklandığını görebiliyordu. Görünen o ki Instagram Bigcommerce bünyesinde yer alan 50.000 KOBİ, 2.000 orta ölçekli işletme ve 25 Fortune 1000 şirketi bu özellikleri kullanabilmmesini planlıyor.

Instagramın alışveriş özeliğine yabancı olanlar için kısa bir hatırlatma yapalım. Instagram gönderilerinin metin kısmında link kullanımı söz konusu olmadığı için işletmeler kullanıcıların alışveriş yapmasını sağlayan etiketler kullanıyor ve bu etiketler sayesinde Instagram kullanıcıları markaların dükkanlarını ziyaret edebiliyor

Mart ayında açıkladığı rakamları ikiye katlayarak yakın zamanda 2 milyondan fazla reklam verene ulaşan Instagram, her geçen gün büyümeye de devam ediyor. Alışveriş yapma özelliğine sahip gönderilerse markaları reklam verme konusunda daha fazla teşvik ediyor. Bu gönderi modeline baktığımızda aslında markalar kadar Instagram'ın da kazanan taraf olduğunu söyleyebiliriz. Ne de olsa alışveriş özelliğine sahip gönderilerde sadece ödeme adımına geçmek için uygulama dışına çıkmanız söz konusu. Dolayısıyla kullanıcı tarafında Instagram'da geçirilen vaktin artışından bahsetmek mümkün!

Instagram ve Bigcommerce işbirliği şimdilik sadece ABD'deki markalar için geçerli ancak Instagram kullanıcılarının yüzde 80'inin ABD dışında yer aldığını düşünürsek bu özelliğin herkese açılması çok uzun sürmeyebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.