Google, Street View'a 360 derece görüntü yüklemek herkese açıldı

Google, Street View'a 360 derece görüntü yüklemek herkese açıldı

Google'ın, dünyanın dört bir yanını 360 derece görüntüleyen ve bu görüntüleri Google Maps ve Google Earth aracılığıyla meraklılarıyla buluşturan Street View birçok kişi için sevilen bir servis. Teknoloji devi geçtiğimiz Mayıs ayında Street View'e kategoriler eklediğini ve meraklılarına 360 derece çekim yaparak uygulamaya katkıda bulunabileceklerini duyurmuştu.

Aralarında gerekli donanıma sahip kişilerin kendi araçları ile 360 derece görüntü alabilecekleri program 'Street View auto ready' da olan program temel olarak 4 kategoriden oluşuyor. Diğer üç kategori; Street View mobile ready mobile, Street View vr ready and Street View workflow ready ile katılımcılar Google'a destek olabiliyorlar.

'Street View autor ready' için ilk kez programa özel bir kamera tasarlandı. Insta360’s Pro adını alan ürünü kullanıcılar araçlarının üstüne monte ederek 360 derece görüntü elde edebilecekler. Öte yandan kullanıcılar Street View ve Insta360’s Pro Stitcher masa üstü uygulaması ile kombine ederek görüntüleri Street View'e yükleyebilecekler. Kamera ile çekilip, uygulamaya yüklenen görüntülerin gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra ise video ya da fotoğraflar Google Earth ya da Google Maps'te yayınlanacak.

Google, proje için aralarında Samsung ve GoPro'nun da olduğu 18 kamera üreticisi ile anlaşmıştı. Bunun için 2017'de pazara girmesi için toplam 20 çeşit kamera sertifikalandırıldı. Çinli kamera üreticisinin elinden çıkan Insta360 Pro, şu anda sadece Google Street View auto için tasarlanan  tek kamera olma özelliğini taşıyor. Bu arada kameranın 3.499 dolardan satıldığı bilgisini paylaşalım. Kameranın  özelliklerine gelince ise 8K çözünürlükte saniyede 5 kare çekebiliyor. Gerçek zamanlı görüntü sabitleyebiliyor.

Bu arada teknoloji devi, Street View için kullanılabilecek kameraları  fotoğrafçılara, gezginlere  ve bazı organizasyonlara ödünç veriyor.  Street View deneyimi oluşturmak isteyenler linkten daha fazla bilgiye ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.