Akıllı dövmelerle sağlık takibi artık mümkün

Akıllı dövmelerle sağlık takibi artık mümkün

Akıllı bileklik ve saat gibi aksesuarlar sağlık takibi konusunda oldukça başarılı olsalar da, bu aksesuarları hayatımızın her anında üzerimizde taşımadığımız için yeterince efektif çalışamıyorlar. Bu konuya çözüm bulmayı amaçlayan bilim insanları geliştirdikleri akıllı dövme ve mürekkep sayesinde cildimiz üzerinden sağlık takibi imkanı sunacak.

Renklerle iletişim kuruyor

Harvard ve MIT üniversitelerindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen akıllı dövme teknolojisi sayesinde herhangi bir kablosuz bağlantı veya bataryaya ihtiyaç olmadan sağlık takibi yapmak mümkün. Geliştirilen akıllı dövme teknolojisi renkler arayıcılığıyla kullanıcısı ile iletişim kuruyor.

Kullanıcısının vücudundaki değişikliklere göre tepki veren mürekkep, kan durumunu yansıtıyor. Örneğin kullanıcısı susuz kaldığında yoğun bir yeşil rengini alan akıllı dövme, vücuttaki glikoz seviyesi yükseldiğinde ise yeşilden kahverengine dönüyor. Geliştirilen teknoloji özellikle şeker hastaları için oldukça kullanışlı olabilir.

Geleneksel dövmelerden oldukça farklı olan akıllı dövme, tamamen geçici yapıda. Kısacası akıllı dövmeler sadece kullanıcılarının belirledikleri süre boyunca görünebiliyor. Mobil uygulama desteğine de sahip olan akıllı dövmeler, uygulama tarafından analiz edilerek kullanıcının sağlık durumunu detaylı bir şekilde paylaşıyor. Şimdilik emekleme döneminde olsa da akıllı dövmeler giyilebilir teknolojilerinin geleceği olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.