Mercedes-Benz Zürih'te drone ile ürün teslimatını tanıttı

Mercedes-Benz Zürih'te drone ile ürün teslimatını tanıttı

Drone ile ürün teslimatı sandığımızdan daha yakın olabilir. Mercedes-Benz'in 2016'nın Eylül ayında tanıttığı konsept aracı, Mercedes-Benz Vision Van Zürih'te yola çıktı. Vision Van, drone ile beraber çalışan ve Mercedes-Benz'in drone teslimatı amacıyla geliştirdiği özel bir araç olarak konumlanıyor. Vision Van ile entegre çalışan drone ise yine Mercedes-Benz'in de yatırımcıları arasında bulunduğu Matternet tarafından geliştiriliyor. Matternet, drone teslimatı konusunda uzmanlaşmak isteyen ve bu alanda drone geliştirmeye odaklanmış bir teknoloji girişimi.

Zürih'i pilot bölge olarak seçen Mercedes-Benz yetkilileri dün gerçekleştirdikleri toplantıda bir kahveciye verilen siparişi yerine nasıl ulaştırdıklarını da canlı bir şekilde gösterdiler.

Tahmin edeceğiniz gibi sistem üçünü parti bir satıcıya verilen bir sipariş ile başlıyor. Siparişe dair bilgiler, çalışan tarafından Matternet sistemine dahil ediliyor ve bu adımdan itibaren drone siparişi nereden alıp nereye teslim edeceğini biliyor ve bu süreçte QRCode'lardan destek alıyor.

2.2 kilogramdan ağır olmayacak şekilde hazırlanan siparişi teslim alan drone, 20 kilometreden uzak olmayacak şekilde ürünü, siparişi teslim edecek en yakın Mercedes-Benz Vision Van'ına teslim etmek üzere yola çıkıyor. Bu sürede hızı maksimum 70 km/sa'e çıkabiliyor ve yerden yaklaşık 80 m yüksekten uçuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=q72JAPF20Cg

Ürünü teslim alıp, Vision Van'a ulaştırana kadar hiç bir insan müdahalesine gerek duymayan drone, ürünü araca ulaştırdıktan sonra araçtaki görevli kargoyu alıcıya kendi elleriyle teslim ediyor. Bu sürecin de robotlar tarafından yapılacağı zamanları hayal ederek deneyimi zenginleştirebilirsiniz.

Bu sistemin aynı gün kargo süreçlerini çok daha kolaylaştırıp hızlandırabileceğini söyleyebiliriz çünkü siparişi taşıyan drone size en yakın araca teslim edecek ve bu da aradaki zaman kaybını inanılmaz derecede kısaltacak.

Mercedes-Benz bu modeli tüm dünyaya yaymayı umut ediyor fakat her açıdan güvenlik konusu (drone, paket ve vatandaşların güvenliği) bu sürecin pek de hızlı olmayacağını gösteriyor. Yerel yönetimlerin bu konuya sıcak bakmaları için Zürih'de pilot denemelerin çok başarılı geçmesini ve iyi sonuçlar doğurmasını umut ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.