Ofisi olmayan Netflix CEO'su Hastings, işlerini cep telefonundan yürütüyor

Ofisi olmayan Netflix CEO'su Hastings, işlerini cep telefonundan yürütüyor

Dünya çapında 100 milyondan fazla abonesi bulunan Netflix, bugünlerde uçaklarda yerini almaya hazırlanıyor. Şirket kurucusu ve CEO'su Reed Hastings dünyanın dört bir yanından milyon dolarlık projelere imza atıyor. Üstelik bir ofisi bile olmadan.

Bu sene TV dizileri ve filmlere 6 milyar dolar harcanması beklenen Netflix'in en kıdemli çalışanı Hastings, işinin çoğunu ofis ortamı olmadan, cep telefonu üzerinden yürüttüğünü belirtti. Birçok üst düzey yönetici için açık ofis kavramı, çalışana daha yakın olmak ve her an her yerde bulunabilmek anlamına geliyor. Ancak Hastings'in amacı bu değil. Sadece kendisinin bir ofise ihtiyacı yok.

LinkedIn kurucularından Reid Hoffman'ın podcast'i Masters of Scale'de açıklama yapan Hastings, buna şirketinin de olanak sağladığını belirtti. Şirkette, imzalanması için önüne fiziksel kağıtların gelmediğini, 2008 yılından beri DocuSign kullanarak her an her yerde çalışabileceğini söyledi. Hatta çoğu zaman dizüstü bilgisayarına bile ihtiyacı olmadan, cep telefonundan çalıştığını ekledi.

Business Insider'da yer alan habere göre, Hashtings 2005 yılında henüz Netflix bir posta yoluyla DVD kiralama şirketiyken bile yılın yarısını ailesi ile Roma'da geçirdi. CEO'nun uzaklarda oluşu şirketin disiplinli bir biçimde büyümesine mani olmadı.

2010 yılında ilk kez ABD dışına açılan Netflix, 2016'da aralarında Türkiye de dahil olmak üzere aynı anda 190 ülkeye açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.