Livestream'i satın alan Vimeo canlı yayına başladı

Livestream'i satın alan Vimeo canlı yayına başladı

Bu yılın başlarında "canlı yayın" özelliğine kavuşacağını açıklayan Vimeo, canlı yayın platformu Livestream'i satın aldığını duyurdu. Kendi canlı yayın ürününü Vimeo Live adıyla kullanıma sunan Vimeo, canlı yayın konusunda iddialı olmak istiyor.

Livestream'in teknolojisi sayesinde canlı yapan kullanıcılara olduğu kadar izleyicilere de iyi bir deneyim yaşatmak isteyen Vimeo Live'da canlı yayınlar öncesinde, arasında veya sonrasında reklam olmayacak. 1080p kalitesine kadar Full HD canlı yayınların desteklendiği canlı yayınları düzenleme, kaydetme ve daha sonrası için arşivleme seçenekleri de bulunacak. Bununla birlikte 4K canlı yayın için de çalışmaların sürdüğü ve Vimeo Live'ın bu özelliğe de yakında kavuşacağı açıklanıyor.

Vimeo'nun Livestream için ne kadarlık bir rakamı gözden çıkardığını şu an için bilmiyoruz ancak rakamın 2017 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte gün yüzüne çıkması da bekleniyor. Ancak Vimeo yetkililerinin yaptığı açıklamara göre, Livestream satın alması şu ana dek Vimeo'nun yaptığı en büyük satın alma olarak tarihe geçmiş durumda.

Livestream, bugün 10 bin kayıtlı ve ücretli abonenin yaptığı yayınları yönetiyor. Livestream'in aylık ortalam izleyici sayısı ise 50 milyon civarında. Bu 50 milyon izleyici her ay yayınlanan binlerce canlı etkinliği Livestream üzerinden takip ediyordu. Geçtiğimiz yaz şirketin CEO koltuğuna geçen Anjali Sud ise Vimeo'nun canlı yapan kullanıcılar için başlı başına bir çözüm olmayı hedeflediklerini aktardı. Vimeo bundan sonraki süreçte kendi çatısı altında daha fazla cayını çekme isteğinde olacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.