iOS 11'le popülerliğini artıracak AR tabanlı oyunlar

iOS 11'le popülerliğini artıracak AR tabanlı oyunlar

Mobil dünyada oyun sektörü hiç olmadığı kadar hızlı büyüyor. Sadece 2017'nin ilk çeyreğinde bir önceki yılın çeyreğine göre yüzde 53 büyüyerek 11 milyar dolara ulaşan mobil oyun indirme yarışında Google Play ipi göğüsleyen platform. Geçtiğimiz yıla göre Google Play yüzde 83 büyürken,  Apple Store'da yüzde 35 büyüme gerçekleşti.

Ancak iOS 11 güncellemesi ile Artırılmış Gerçeklik (AR) kiti ARKit'i mobil cihazlarında kullanıma sunan Apple bu yarışta öne geçebilir. Oyun stüdyoları bu yeni özellikle ile birlikte iPhone ve iPad'lerde meraklılarının keyif alacağı oyunları bir süredir geliştirmeye başladılar. Her geçen gün artan listede sevebileceğiniz birkaç oyunu bir araya getirdik.

Toplam 100 kişilik ekibi ile akıllı oyun geliştiricisi Climax Stüdyoları'ndan çıkan ARise'da küçük bir maceraperestin dünyasına dahil oluyorsunuz. Şimdilik üç aşamadan oluşan bulmaca oyununda kahramanın ilerleyebilmesi için, oyuncunun hareket etmesi gerekiyor. Şirket, ücretli olan oyunun her ay yapılacak güncellemelerinin ücretsiz olacağının vaadini veriyor.

Pigeon Panic

iOS uygulamasında yerini 23 Eylül'de alan Piegon Panic, hedef kitlesi tarafından da oldukça sevilecek gibi görünüyor. Oyunun başlangıcında 20 saniyeleri olan oyuncular, güvercinleri kovaladıkça puan kazanarak bir sonraki seviyeye atlıyorlar.

Combo tarafından geliştirilen oyunu, yaratıcıları 'saçma' olarak nitelendirseler de asıl amacın eğlenmek olduğunun altını çiziyorlar. Tavsiyeler oyunun dışarıda oynanması yönünde.

Splitter Critters

Rac7 Games tarafından tasarlanan uzay temalı bulmaca oyunu her jenerasyondan oyuncunun ilgisini çekebilir. Uygulama içi satın alma sunmayan oyunda küçük kahramanımıza bulunduğu gezegendeki engelleri aşmasına yardımcı olup, maceranın bir parçası oluyorsunuz.

2017'nin ilk aylarında piyasaya sürülen oyun, ARKit ile birlikte artırılmış gerçekliğe entegre edildi. Oyuncular, Splitter Critters'i düz bir zemin üzerinde oynayabilirler.

Mammoth Mini Golf AR

Artırılmış Gerçekliğe dayalı bir başka oyun olan Mammoth Mini Golf AR, adından da anlaşılacağı gibi kullanıcılarına mini golf deneyimi sunuyor. Dört kişiye kadar oynanabilen oyunu ezone.com tasarladı. Öncesinde Disney, Universal, Nickelodeon, Sony başta olmak üzere birçok Hollywood stüdyosu için çalışan ezone.com ekibi her ne kadar web tabanlı oyunlara odaklansalar da Mammoth Mini Golf de oyun severlerden iyi bir not alabilir.

Paint Space Tools

Yazımız her ne kadar oyunlarla ilgili olsa da Paint Space'i paylaşmadan edemedik. Telefonunuzda çizdiğiniz herhangi bir görüntüyü, bulunduğunuz mekana bağlı olarak AR teknolojisi ile buluşturan bu aracı kullanmak oldukça keyifli. Ne kadar iyi işler çıkarabileceğiniz teknolojiden bağımsız olarak biraz da hayal gücünüz ile alakalı olabilir. Paint Space Tools, AR ile yakın dönemde Instagram Hikayeleri'ne ve dijital reklam dünyasına da ilham verebilir.

Fable AR

https://www.youtube.com/watch?v=J3f7gJTtxM8

Oyun olmasa bile, başka sektörlere oldukça ilham verecek bir uygulama Fable. Uygulamayı tasarlayan ekip, kullanıcılarına kendilerini ifade etmenin yepyeni bir yolunu sunduğunu iddia ediyor. Kullanıcıların yüzlerini tarayarak kendi avatarlarını oluşturmasını sağlayan uygulama, kullanıcıların hikayelerini anlatmaları, duygularını ifade etmeleri, anlarını paylaşmaları ve anılarını biriktirmeleri için çağrıda bulunuyor.

Emojinin artık modasının geçtiğini belirterek iddialı bir çıkış yapan uygulama, kendisini yeni kuşak emoji olarak tanımlıyor. Uygulama, özellikle Z kuşağı arasında oldukça popüler olabilir. Bu arada, 2020'de Z kuşağının Dünya nüfusunun yüzde 33'ünü de oluşturacağını buradan hatırlatalım.

Sizin eklemek istediğiniz başka oyunlar var mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.